Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πυρ ομαδόν ενάντια στο στέκι για την σύμβαση με τα ΥΓΟΣ

Για άλλη μια φορά το στέκι της έλξης δέχτηκε πυρά απο όλο το φάσμα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αγκαζέ εκπρόσωποι των  ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών 
προπηλάκιζαν εν χορώ στην σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικήσεων το blog των μηχανοδηγών επειδή έκανε το λάθος και δημοσίευσε το κείμενο των ΥΓΟΣ με το οποίο διασφαλίζεται ότι μέχρι το 2020 , 694 θέσεις εργασίας θα υπάρχουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ιδιαίτερα τα συντρόφια εκ Περισού δώσανε ρεσιτάλ.
Στηρίζουμε την ιδιωτικοποίηση λένε επειδή δημοσιεύσαμε την σύμβαση, έχουν ημερομηνία λήξης τα ΥΓΟΣ, οι θέσεις δεν είναι προσωποπαγείς λένε, δηλαδή θα απολύσει ο ιδιώτης 694 και την επόμενη μέρα θα προσλάβει άλλους 694,περιφρονούμε την νοημοσύνη των μηχανοδηγών καταλήγουν.
Φαίνεται ότι το έργο δεν τους βγήκε. Ήταν και απόντες απο τις συνελεύσεις και είχαν επενδύσει στις σίγουρες απολύσεις. 
Ντάξει , αυτό που είδαμε απο τα συντρόφια να λένε δηλαδή  στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι ήρθατε εδώ για να πουλήσετε και τι μας λέτε, και μετά απο λίγο τα ίδια πρόσωπα να λένε στην Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ , ε τι να κάνετε και εσείς,απο αλλού περνάνε οι πολιτικές αυτές μας ξεπερνά εντελώς. Απλά εμείς βάζουμε τον προβληματισμό.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Το στέκι δημοσίευσε την σύμβαση με τα ΥΓΟΣ γιατί έπρεπε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι που έχουν κατατρομοκρατηθεί.
Απο την μια μας λένε ότι εφησυχάζουμε τον κόσμο λέγοντας ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πουληθεί, απο την άλλη μας κατηγορούν ότι λέμε ότι θα πουληθεί και δημοσιεύουμε την σύμβαση με τα ΥΓΟΣ για να ηρεμήσουμε (και πάλι ) τον κόσμο. Τραγικά αδιέξοδα απο  συνδικαλιστές.
Εμείς απλά λέμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Η σύμβαση των ΥΓΟΣ είναι μια αρχή.

Καθόλου τυχαία  το Σωματείο των μηχανοδηγών σήμερα στο Συμβούλιο Διοικήσεων  χτυπήθηκε όσο ποτέ απο όλες τις πλευρές.
Δεν τους αρέσει η στρατηγική που ακολουθείται λένε.
Περαστικά τους λέμε. Θα συνεχίσει να είναι η ίδια.
Αυτή της ανατροπής της ιδιωτικοποίησης (μέχρι την τελευταία στιγμή), της διασφάλισης των θέσεων εργασίας , της ανάδειξης της ιδιαιτερότητας του κλάδου μας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου