Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο ΟΣΕ υπόσχεται… καλύτερες ημέρες. Οι βασικές διατάξεις του ν/σ που προασπίζουν τα συμφέροντά του

Έρχονται καλύτερες ημέρες στον ΟΣΕ. Αυτό υποστηρίζει ο οργανισμός, υπογραμμίζοντας ότι οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τον ενιαίο σιδηροδρομικό χώρο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, προασπίζουν τα
συμφέροντά του, με προϋπόθεση την "σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νόμου".

Όπως επισημαίνει ο οργανισμός, η οδηγία στοχεύει στην προώθηση του ενιαίου σιδηροδρομικού χώρου στην Ευρώπη και είναι, ως εκ τούτου, θεμελιακής σημασίας για τον ΟΣΕ.

Οι βασικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νέο νόμο συνοψίζονται στα ακόλουθα σημεία:

- Ο ΟΣΕ ορίζεται σαν ο μοναδικός διαχειριστής της υποδομής και παγιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας του.
- Καθιερώνεται η διαδικασία στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού του σιδηροδρομικού συστήματος.

- Με την έγκριση του 5ετούς επιχειρησιακού προγράμματος του ΟΣΕ, το κράτος οφείλει να ισοσκελίσει τα έσοδα και τα έξοδα του Οργανισμού.

- Διαχωρίζεται σαφώς η υποδομή από την εκμετάλλευση, έστω και με λογιστικό διαχωρισμό.

- Είναι δυνατή η εξαίρεση από τις βασικές διατάξεις του νόμου των μη-στρατηγικών στοιχείων του δικτύου (περιφερειακές, προαστιακές και αστικές γραμμές, μετρικές και τουριστικές γραμμές).

- Προσδιορίζεται νέος τρόπος υπολογισμού των τελών χρήσης υποδομής κατά πολύ συμφερότερος από τον τρέχοντα.

- Προσδιορίζονται βασικές ρυθμίσεις για την κατανομή και τη διαχείριση της χωρητικότητας του δικτύου.

«Ο νέος νόμος ανοίγει πολύ ευνοϊκές προοπτικές για τον ΟΣΕ, με προϋπόθεση την σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νόμου.

Όλοι μαζί θα εργαστούμε με τόλμη, δημιουργική φαντασία και μεθοδικότητα ώστε σύντομα να προτείνουμε ρυθμίσεις και δράσεις τέτοιες που να επανατοποθετήσουν τον Οργανισμό στη θέση που του ταιριάζει», αναφέρει ο ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου