Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε συμπαρίσταται στον αγώνα μας- Υπόμνημα προς το Δ.Σ. του ΟΣΕ σχετικά με τα ΣΔΙΤ.

                 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΟΣΕ εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση του, στην απόφαση που εξήγγειλαν στις 15/07/2016 τα δύο Σωματεία της
ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Συνάδελφοι, είμαστε δίπλα σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον δίκαιο αγώνα σας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των Εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως έχει ήδη γίνει στον ΟΣΕ και στην ΕΕΣΣΤΥ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

 Σας διαβιβάζουμε το υπόμνημα του θέματος, το οποίο σας έχουμε στείλει και ηλεκτρονικά στις 13/07/2016, στο οποίο γίνεται μία όσο το δυνατόν αντικειμενική και χωρίς δογματισμούς προσέγγιση των πιθανών επιπτώσεων, που θα δημιουργήσει στην Σιδηροδρομική πραγματικότητα και στους Σιδηροδρομικούς η δρομολόγηση έργων ΣΔΙΤ στον ΟΣΕ.
 Η άποψη του Συλλόγου μας σχετικά με την επιλογή του τρόπου υλοποίησης της ανάταξης, συντήρησης και πιστοποίησης της σιδηροδρομικής υποδομής, είναι ξεκάθαρα υπέρ της εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών από προσωπικό του Οργανισμού μας, με αναδιάρθρωση του οργανογράμματος και προσλήψεις του αναγκαιούντος προσωπικού. Στην παρούσα φάση όμως, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και της αναγκαιότητας άμεσης εκτέλεσης των εργασιών, θεωρούμε ότι η εκτέλεσή τους θα πρέπει να βασίζεται στην υφιστάμενη νομοθεσία κατασκευής των δημοσίων έργων, διαδικασία η οποία είναι δοκιμασμένη, τεκμηριωμένη, αξιόπιστη και διαφανής.
Η επιλογή του μοντέλου των ΣΔΙΤ πιστεύουμε ότι θα βάλει τον Οργανισμό σε δοκιμασίες, διαδρομές σε αχαρτογράφητες περιοχές με άγνωστα αποτελέσματα και πιθανές μετατάξεις έως και απολύσεις ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΚΟΝΔΥΛΑΣ                                        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου