Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Γιατί καθυστερεί η ΣΣΕ; Η ΠΟΣ θα πάρει επιτέλους θέση για το τίμημα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Τετάρτη σήμερα και υποτίθεται - σύμφωνα με κάποιους-ότι θα είχε γίνει η Γενική Συνέλευση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα μας είχαν δώσει το.... χιλιάρικο για να κάτσουμε καλά παιδιά (Νομίζουν) και θα υπογράφαμε με Mont Blanc.Μέχρι το μεσημέρι ΔΕΝ είχε ακόμα αποσταλεί απο το ΤΑΙΠΕΔ το τελικό κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και επικρατεί
ανησυχία στους κόλπους του "οργανωμένου" συνδικαλιστικού κινήματος που είχε προβάλει σαν  αξιόπιστο συνομιλητή το Ταμείο (την ώρα που σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ η Σύμβαση υπογράφηκε μετά απο πολιτική εντολή) μετά και το φιάσκο που συνέβη με την ΣΣΕ που πρότεινε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ακόμα θυμόμαστε άλλωστε όσους λέγανε ότι μόνο με το Ταμείο θα έπρεπε να μιλάμε απο την αρχή.
Ταμείο που έδωσε εντολή και σταμάτησε η υπογραφή της ΣΣΕ που είχε συμφωνηθεί με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τα συνδικάτα.

Εμείς απλά εξακολουθούμε και λέμε ότι και στις 2 περιπτώσεις την ευθύνη έχει η Κυβέρνηση και κανείς άλλος.

Ελπίζουμε όλο αυτό να μην εντάσσεται σε παρελκυστική πολιτική του ΤΑΙΠΕΔ.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι αν το θέμα ΔΕΝ λυθεί τις επόμενες μέρες (και εννοούμε τις ΑΜΕΣΩΣ επόμενες μέρες) οι μηχανοδηγοί θα απαντήσουν σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν με αυτό το θέμα που καίει όλο το προσωπικό. 

Εννοείται ότι το θέμα της ΣΣΕ θα κλείσει ΜΟΝΟ όταν δοθεί το τελικό κείμενο και ΤΟΤΕ θα τοποθετηθούν τα Προεδρεία των Σωματείων επί αυτού.Και σε αυτό θα εξεταστεί κάθε παράμετρος.

Λογικά αν υπάρχει διαφωνία θα πρέπει να αποφασίσει η Ομοσπονδία.
Επίσης περιμένουμε να δούμε ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Ομοσπονδία θα μιλήσει και θα πάρει θέση για το τίμημα πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΑΝ θα κάνει τις ενέργειες που είχε αποφασίσει ακόμα και για Νομική παρέμβαση στο Ελεγκτικό συνέδριο για το θέμα.
Δεν είναι δυνατό όλα τα Μέσα ενημέρωσης να μιλάνε για το χαμηλό τίμημα και το συνδικάτο μας να μην παίρνει σαφή θέση.
Θυμίζουμε ότι η ΠΟΣ είχε ζητήσει απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν την πώληση της εταιρείας και ακόμα δεν έχει λάβει τίποτα.
Οι μέρες περνάνε όμως και όσοι νομίζουν ότι η θερινή ραστώνη θα μας κάνει να ξεχάσουμε είναι βαθιά γελασμένοι.
Η ΠΟΣ έχει αναλάβει να προχωρήσει το θέμα.
Η οποιαδήποτε επιπλέον  καθυστέρηση επί αυτού θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου