Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Το ΠΑΜΕ έβγαλε ανακοίνωση για τις απεργίες στην Αγγλία,αλλά ξέχασε να βγάλει για αυτές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ....

Μετά λένε ορισμένοι ότι εμείς έχουμε πρόβλημα. Το γινάτι βγάζει μάτι,απαντάμε. Ψάχνουμε να βρούμε που είναι η ανακοίνωση  συμπαράστασης του ΠΑΜΕ κατά την δωδεκαήμερη απεργία των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν μπορούμε. Ίσως γιατί αυτή δεν βγήκε ποτέ.Βλέπετε η απεργία δεν έγινε απο
δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ,αλλά απο άλλες δυνάμεις και απο Σωματεία που το ΠΑΜΕ απέτυχε να έχει έστω και εκπροσώπηση στα Διοικητικά Συμβούλια. 

Να μην πούμε για το ότι εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κατηγόρησε τα συνδικάτα γιατί μετά απο 12 μέρες συνεχόμενης απεργίας αποφάσισαν αναστολή.Έβγαζε ανακοινώσεις ο εκπρόσωπος του μετρώντας τις μέρες της αναστολής της μεγαλειώδους απεργίας μας,αλλά τις μέρες της απεργίας σιωπούσε και είχε λουφάξει κανονικά η παράταξη του.
Για να μην πούμε ότι άλλοι εκπρόσωποι του στην κοινή συνεδρίαση ζήτησαν άλλη μορφή δράσεων παρά να βαράμε πιστολιές όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στην Αγγλία δεν βαράνε πιστολιές όταν προκηρύσσουν απεργίες προφανώς.Εδώ είναι πιστολιές εκεί είναι απεργίες. Τι να πεί αλήθεια κανείς.
Για το ΠΑΜΕ είναι ξεκάθαρό πλέον, ότι όποιος δεν ανήκει στον χώρο του και αγωνίζεται, δεν αποτελεί αγωνιστή αλλά μισθοφόρο. Διαβάζουμε την ανακοίνωση των συντρόφων και απορούμε.Που βρίσκονταν τις 12 μέρες των κινητοποιήσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ; 
Σε άλλη χώρα; Σε άλλον πλανήτη; 
Η μήπως ο αγώνας των σιδηροδρομικών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αφορούσε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας; 
Διαβάζουμε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία στην Αγγλία και λυπούμαστε πραγματικά για την πολιτική που ακολουθεί αυτή η συνδικαλιστική παράταξη. Φυσικά και το ΠΑΜΕ δεν εκπροσωπεί όπως τονίζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα ,αλλά αποτελεί μια μειοψηφική φωνή -την οποία εμείς σεβόμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ - που διασπά το κίνημα(ξεχωριστές συγκεντρώσεις κτλπ) για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη ο πολιτικός του φορέας.


Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.....
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και το συνδικάτο RMT στην εταιρεία σιδηροδρόμων Southern Rail της Μεγάλης Βρετανίας, που βρίσκονται σε 5ημερη Απεργία.
Τα αιτήματα σας για διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και της ασφάλειας των επιβατών και εργαζομένων είναι αιτήματα όλων των εργαζομένων των μεταφορών και των λαϊκών στρωμάτων που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Στον αγώνα που δίνετε είμαστε δίπλα σας και καλούμε τα συνδικάτα κάθε χώρας μαζικά να εκφράσουν τη στήριξη τους στον αγώνα σας.»

Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την ψάχνουμε ακόμη την ανακοίνωση.
Όταν την βρούμε θα σας την πούμε.
Μέχρι τότε υπομονή συντρόφια, η προεπαναστατική περίοδος μπορεί να διαρκέσει και άλλες 3 ζωές(έτσι όπως το πάτε).

Υπομονή, αλλά να ξέρετε ότι απο αυτόν τον χώρο θα τα ακούτε κανονικά και με πολιτικά επιχειρήματα.
Γιατί σε αυτά οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές, ενώ η απουσία σας τις μέρες της απεργίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέδειξε ότι έχετε βαθύ πρόβλημα προσανατολισμού.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου