Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Το... αναδρομικό «ψαλίδι» θα εξαϋλώσει τις συντάξεις

Θα είναι όμως σε Ευρώ....
U«Καπέλο» αναδρομικών μειώσεων που φτάνει και στο 54% μπαίνει στις επικουρικές από τον Οκτώβριο, που πλέον γίνονται... μπουρμπουάρ, κάτι βεβαίως που ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος όλο το προηγούμενο διάστημα αρνιόταν
κατηγορηματικά, κατηγορώντας μάλιστα όλους όσοι το επισήμαναν αυτό για χάλκευση του νόμου του και παραπληροφόρηση.
Μετά το πρώτο κύμα περικοπών που εφαρμόστηκε με τις πληρωμές του Αυγούστου για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και ορισμένων ΔΕΚΟ και τραπεζών, έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο «ψαλίδι» στις πληρωμές του Σεπτεμβρίου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνου μεικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική άνω των 1.300 ευρώ. Ο «κόφτης» του Σεπτεμβρίου θα πιάσει πάνω από 250.000 συνταξιούχους με μειώσεις που θα φτάνουν και στο 40%.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο έρχεται το... τρίτο σοκ, καθώς ο «κόφτης» θα περιλαμβάνει και τις αναδρομικές περικοπές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, οι οποίες θα παρακρατηθούν σε τρεις δόσεις, δηλαδή από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Το σύνολο των συνταξιούχων θα χρεωθεί για το τρίμηνο αυτό με τις αναδρομικές περικοπές δύο ή τριών μηνών, πράγμα που σημαίνει πως το καθαρό πληρωτέο ποσό που θα τους μείνει (ό,τι τους μείνει) στα χέρια θα είναι ακόμη μικρότερο. Επί της ουσίας, οι αναδρομικές περικοπές (θα ξεπεράσουν και το 50%) που θα επιβληθούν θα οδηγήσουν σχεδόν σε τριπλάσιες περικοπές τις καταβαλλόμενες συντάξεις μέχρι και το τέλος του έτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου