Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τι συζητήθηκε - αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, η πρώτη μετά την υπογραφή της ΣΣΕ.
Στην συζήτηση που διεξήχθη

σε ήρεμο κλίμα και διήρκησε πάνω απο 5 ώρες αναλύθηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εκπροσώπους μας να εκθέτουν την άποψη τους για το υπογραφέν κείμενο.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου ευχαρίστησε το Διοικητικό Σύμβούλιο για την ενωτική και αποφασιστική στάση που επέδειξε  κατά τις 12 ημέρες των κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην υπογραφή της ΣΣΕ,αλλά δεν ήταν ικανές να ανατρέψουν την πολιτική απόφαση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα όλα τα ΤΑΠΕΛ
Ομόφωνα αποφασίστηκε η παρουσία του Σωματείου μας στις εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ στην ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακό ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση των καταστάσεων με την οικονομική ενίσχυση (μέσω του ΤΑΠΕΛ) στους μηχανοδηγούς που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα ποσά δίνονται αναλογικά με βάση τις ημέρες και ώρες συμμετοχής.Τονίστηκε απο όλα τα μέλη του ΔΣ η ικανοποίηση για την ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή των μηχανοδηγών στις απεργίες που απέδειξαν σε όλες τις κατευθύνσεις ότι το Σωματείο μας είναι παρών και ενεργό. Ο συνάδελφος Γενιδούνιας ανέλαβε την ευθύνη για όποια λάθη έγιναν στην διαδικασία ενημέρωσης των μηχανοδηγών (μετά απο κάποιες ενστάσεις απο μέλη του ΔΣ)για τον τρόπο πληρωμής της οικονομικής αποζημίωσης,τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση για να γίνει παιχνίδι με το θέμα απο την πλευρά της +ΣυνΕξέλιξης.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα τελευταία συμβάντα στην κυκλοφορία και αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για το θέμα. ενώ συνάντηση θα ζητηθεί και απο την Διοίκηση του ΟΣΕ προκειμένου να επισημανθούν τα σοβαρά προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι θα γίνουν ΟΛΕΣ οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η εκπαίδευση των 22 βοηθών.
Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητήσει η ΠΕΠΕ την άμεση επίλυση των προβλημάτων με τα βοηθήματα 2 συναδέλφων που εκρεμμούν απο την προηγούμενη χρονιά (κατά απόλυτη προτεραιότητα).Θα ζητηθεί συνάντηση με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για όλα τα τρέχοντα θέματα. (τοποθετήσεις κτλπ).
Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Σωματείο μας θα στείλει επιστολή για την επαναλειτουργία του Δικτύου της Πελοποννήσου καθώς και θα στηρίξει το αίτημα των τοπικών φορέων για τις ημέρες των εκδηλώσεων στην Μεσσηνία.
Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι θα ζητηθεί συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για την πορεία των έργων και προκειμένου να ζητηθεί να επισπευσθεί η είσοδος της ηλεκτροκίνησης στην Αθήνα.

Εφόσον εγκριθεί απο το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση παραχώρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους το Σωματείο μας θα καλέσει αντιπροσωπεία Ιταλών στην Ελλάδα προκειμένου να γίνουν 2 ανοικτές συζητήσεις με μηχανοδηγούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις συνθήκες εργασίας των Ιταλών μηχανοδηγών.
Στην περίπτωση που το συνέδριο της ALE συμπέσει με το Συνέδριο της ΠΟΣ και δεν είναι δυνατή η παρουσία του Προέδρου της ΠΕΠΕ σε αυτό (Παλέρμο - Ιταλία) , το Σωματείο μας θα εκπροσωπηθεί απο τον Αντιπρόεδρο Συρόπουλο ,όπως προβλέπει το καταστατικό, Αν δεν μπορεί και ο συνάδελφος να μεταβεί θα αποσταλεί το κείμενο με τα πεπραγμένα του τελευταίου εξαμήνου και θα συμμετέχουμε στην επόμενη συνάντηση (Μάιος 2017).

Υπήρξε ενημέρωση για την επίλυση κάποιων θεμάτων το τελευταίο διάστημα (Ρουχισμός,Μετακινήσεις συναδέλφων Τρίπολης,πληρωμή εξομοίωσης ΤΕΙ,συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων).
Τέλος ομόφωνα δεν έγινε δεκτό το αίτημα του εκπροσώπου της ΑΣΚΕ για την παραχώρηση των πρακτικών (οπτικό-ακουστικό υλικό) των συνεδριάσεων του ΔΣ και των Γενικών Συνελεύσεων. Ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ σύμφωνα με  προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, μπορεί να δεί το υλικό στα γραφεία του Σωματείου (Αθήνα-Πειραιάς-Θεσσαλονίκη) αφού ενημερώσει το Προεδρείο (όλες τις παρατάξεις) και πάντα με την  φυσική παρουσία εκπροσώπου της ΠΕΠΕ.Το ίδιο ισχύει για όλα τα μέλη του Σωματείου,τα πρακτικά των συνεδριάσεων είναι στα γραφεία της ΠΕΠΕ και στην διάθεση τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου