Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Παράταση στο θέμα των αντιπροσώπων του Σ.Σ. Θεσσαλικός,μεγάλα τα ερωτηματικά εν όψει του συνεδρίου της ΠΟΣ

ΔΕΝ απέρριψε (και αυτό είναι το ουσιαστικό της ιστορίας) την ένσταση που κατέθεσαν συνάδελφοι ενάντια στην εγκυρότητα των εκλογών στον Σ.Σ. Θεσσαλικό, το Ειρηνοδικείο Βόλου, το οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες
παρέπεμψε το θέμα στο Πρωτοδικείο κ έτσι έχουμε ένα μεγάλο θέμα ανοικτό εν όψει του συνεδρίου της Ομοσπονδίας.
Θυμίζουμε ότι η προσφυγή έγινε γιατί στις εκλογές στον Θεσσαλικό ψήφισαν πολλοί εργαζόμενοι- μαθητές (με σύμβαση απο τον ΟΑΕΔ) γεγονός που αύξησε τον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγονται στο Σωματείο αυτό κατά 1 συνολικά (3 αντί για 2) και έτσι έδωσε την δυνατότητα να εκλέξει παράταξη που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚ 2 συνέδρους (αντί για 1 που θα εξέλεγε αν δεν ψήφιζαν οι μαθητές). Αυτό συνέβη ΜΟΝΟ στις εκλογές του Σ.Σ. Θεσσαλικός.
Στο επερχόμενο συνέδριο είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά του συνδικάτου μας, ότι ο συσχετισμός δυνάμεων για την πρώτη θέση θα κριθεί- κυριολεκτικά- στο νήμα αφού 72 εκλεγμένοι συνάδελφοι (μέχρι στιγμής και αν δεν αλλάξει κάτι με τον Σ.Σ. Θεσσαλικό) απο τα 17 Σωματεία θα αποφασίσουν για την νέα κατανομή των συνδικαλιστικών δυνάμεων στην ΠΟΣ.
Σε όσους βιαστούν να ασκήσουν κριτική για την απόλυτα δικαιολογημένη κίνηση των συναδέλφων (όπου πρόσκεινται στην πλευρά του Δικτύου Σιδηροδρομικών) θυμίζουμε ότι στο συνέδριο του 2013 μετά απο ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν άλλοι σύνεδροι (στο όνομα παραδοσιακής παράταξης) δεν συμμετείχε ο εκλεγμένος σύνεδρος συνάδελφος Θόδωρος Λιανός και το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχασε έτσι ένα σύνεδρο.
Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται το τι μέλει γενέσθαι στην υπόθεση του Σ.Σ. Θεσσαλικός που ίσως τελικά κρίνει και την επόμενη μέρα στην ΠΟΣ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου