Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Μονιμότητα «τέλος» σε ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται

Αλλαγές δρομολογούνται για τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών οργανισμών που ιδιωτικοποιούνται, καθώς η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (από το κράτος στους ιδιώτες επενδυτές) θα επιφέρει αυτόματη κατάργηση της μονιμότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», το
μέσο για την άρση της μονιμότητας, θα είναι ο χαρακτηρισμός των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Σήμερα, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ ή τον ΟΣΕ ή τη ΔΕΗ συνδέεται με καθεστώς μονιμότητας, καθώς ή σύμβασή του λήγει σε ορισμένο χρόνο που είναι όταν συμπληρώνει τις προϋποθέσεις, για να συνταξιοδοτηθεί.

Μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου σημαίνει ότι παύει να έχει τη μονιμότητα.

Η αλλαγή αυτή είναι «προαπαιτούμενο», για να έρθουν επενδυτές και ιδιωτικά κεφάλαια στην Ελλάδα, όπως σημειώνει η εφημερίδα και εντάσσεται στις γενικότερες αλλαγές στα εργασιακά που μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Οκτώβριο.

1 σχόλιο: