Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Στο ΕΣΠΑ η επέκταση του Προαστιακού Πάτρας μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Προσπάθειες και για το Κατάκολο–Πύργος–Αρχαία Ολυμπία

Με στόχο την επίσπευση των σιδηροδρομικών έργων στη Δυτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διοίκησης του ΟΣΕ με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.
Η συνάντηση εστίασε στην συστηματική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ της

Περιφέρειας και του ΟΣΕ, όπου αναλύθηκαν τα ακόλουθα:


-η Περιφέρεια ενέταξε στο ΕΣΠΑ την επέκταση του Προαστιακού της Πάτρας μέχρι την Κάτω Αχαΐα, μέσω 2 υποέργων που ανατέθηκαν ήδη από τον ΟΣΕ.

-συμφωνήθηκε η ωρίμανση του έργου της σύνδεσης Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία με ταχείες ενέργειες από τα δύο μέρη, ώστε να προχωρήσει η ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Κατά τη συνάντηση υπογράφηκε και η μία από τις δυο συμβάσεις του Προαστιακού της Πάτρας από τον ανάδοχο και από τον αρμόδιο διευθυντή του ΟΣΕ.

«Θεωρούμε ότι η συνεργασία ΟΣΕ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναγέννηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο για την οποία έχει δεσμευτεί η διοίκηση του ΟΣΕ.

Έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης αυτής αποτελεί το γεγονός ότι η ανάθεση των 2 έργων του Προαστιακού πραγματοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ (3 μήνες μεταξύ προκήρυξης και ανάθεσης του έργου) και με απόλυτα αδιάβλητη διαδικασία (καμία ένσταση από τις 27 εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό). Ξεχωριστή μνεία ακόμη πρέπει να γίνει και για το έργο της σύνδεσης Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.

Η Περιφέρεια προτίθεται να χρηματοδοτήσει το έργο στο πλαίσιο της  Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε) του τρέχοντος ΕΣΠΑ όπου, πέραν της σιδηροδρομικής υποδομής, θα επιδιωχθεί η ανάδειξη του ιστορικού τόπου της Αρχαίας Ολυμπίας, η ανάπτυξη του Κατακόλου σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό λιμάνι , η ανάδειξη του Πύργου ως τόπου επίσκεψης των επιβατών της κρουαζιέρας, η προβολή των τοπικών προϊόντων στους χρήστες της σιδηροδρομικής σύνδεσης και άλλες παρεμβάσεις», αναφέρει ο ΟΣΕ.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου