Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση ΠΟΣ-Δ/νων Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνάντηση ζήτησε κ είχε  σήμερα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας με τον Δ/ντα Σύμβουλο για την ενημέρωση και
διευθέτηση εκκρεμοτήτων γύρω απο την ΣΣΕ.

Στην συνάντηση ο κ. Τσαλίδης είπε πως θα προχωρήσει την έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων για να πληρωθεί το προσωπικό με την νέα ΣΣΕ τον Οκτώβρη (27) κ φυσικά με αναδρομική ισχύ απο την ημερομηνία υπογραφής.(4 Αυγούστου).
Ο κ. Τσαλίδης ενημέρωσε πως ενδέχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο να απαντήσει και εντός της ημέρας για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πως αν συμβεί αυτό και λυθεί και το θέμα των κρατικών ενισχύσεων στις Βρυξέλλες, το SPA (σύμφωνο μεταβίβασης μετοχών)εκτιμά ότι  θα υπογραφεί τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.
Μέχρι τότε θα προσπαθήσει να λύσει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν το προσωπικό (τοποθετήσεις σε έδρες-προαγωγές),ενώ πρόθεση της Διοίκησης είναι να προχωρήσει και στην έκδοση νέου  Οργανογράμματος. 
Τέλος θα λυθεί το θέμα που έθεσε η ΠΟΣ με τα εισιτήρια ενώ θα επανεκκινήσει και η διαδικασία χορήγησης δανείων στο προσωπικό(έντοκα όπως ίσχυε και με ότι προβλέπει η ΣΣΕ) ενώ πρόβλεψη θα υπάρξει και για τα βοηθήματα για λόγους υγείας (επαναλειτουργία της επιτροπής).
Αναφέρθηκε επίσης έπειτα απο ερώτηση σε αλλαγές που θα υπάρξουν στα κυκλώματα της Πάτρας και της Δράμας στην έλξη , λέγοντας πως έκανε αποδεκτή την πρόταση των υπηρεσιακών παραγόντων. (Όπως μαθαίνουμε δίνεται λύση στο θέμα των μηχανοδηγών της Πάτρας ενώ και η Δράμα διατηρείται όπως είχε ζητήσει η ΠΕΠΕ-αναμένουμε την τελική ενημέρωση).
Στην συνάντηση απο το Προεδρείο της ΠΟΣ παρεβρέθηκαν οι Παρασκευόπουλος,Ντίτσας,Καραδήμας ενώ το παρών στην συζήτηση έδωσαν και οι Γενιδούνιας - Τουρλής.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου