Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση απο την συνάντηση ΠΕΠΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση του Σωματείου μας με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το προτεινόμενο Οργανόγραμμα με τους
συνδικαλιστές του Σωματείου μας να υποστηρίζουν τις θέσεις του κλάδου έλξης για το προτεινόμενο Οργανόγραμμα.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εξετάσει τα αιτήματα του Σωματείου, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι Οργανικές θέσεις θα παραμείνουν ως είχαν και στο προηγούμενο Οργανόγραμμα.
Πρόθεση της είναι να προχωρήσει άμεσα το προτεινόμενο Οργανόγραμμα ενώ δεσμεύτηκαν ότι δεν θα θιγούν πρόσωπα που ήδη υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης.
Αναφορικά με το προσοντολόγιο,αυτό θα δοθεί τις επόμενες μέρες και θα συμβαδίζει με τις προβλέψεις της κείμενης Νομοθεσίας.
Συζητήθηκε το θέμα της εκπαίδευσης των 22 βοηθών αλλά και των μηχανοδηγών απο την Δράμα και η απάντηση της Διοίκησης ήταν πως θα υπάρξει εξέλιξη γύρω απο αυτά τα θέματα.
Η ΠΕΠΕ έθεσε το θέμα των έντοκων οικονομικών διευκολύνσεων  στον Δ/ντα Σύμβουλο, ο οποίος απάντησε πως έχει υπάρξει υπέρβαση στο ετήσιο πλαφόν και έτσι δεν θα προχωρήσουν προς το παρών οι αιτήσεις που εκκρεμούν.
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης η ενημέρωση απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν πως το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε νέα στοιχεία απο το ΤΑΙΠΕΔ για την σύμβαση πώλησης και υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα.
Για το θέμα της απώλειας του συναδέλφου Τόλη, η Διοίκηση τόνισε πως έχει δώσει όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να υπάρξει κάλυψη της οικογένειας σε όλα τα επίπεδα.
Συζητήθηκε το θέμα των εγκαταστάσεων σε ΜΑΙ και ΜΘ καθώς και της κάλυψης με internet σε τοπικά μηχανοστάσια. 
Τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί το θέμα της ερμηνευτικής (ΣΣΕ) για την άδεια μετά απο ατύχημα με την Διοίκηση να αντιλαμβάνεται το κενό που έχει δημιουργηθεί απο μια λάθος διατύπωση.
Σε γενικές γραμμές η κουβέντα κύλησε σε ήρεμο κλίμα και αναμένουμε τις ενέργειες της Διοίκησης προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη -επίσημη-διαβούλευση για το Οργανόγραμμα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου