Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Μόνο οργή... Η ιστορία της αγωνίστριας στην φωτογραφία

Μια εικόνα - χίλιες λέξεις, εκατομμύρια δικαιολογίες απο αστείους Κυβερνώντες.
Μετά απο 13 αλλεπάλληλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις απο το 2010,που εξανέμισαν για πολλούς απόμαχους της ζωής κόπους και θυσίες δεκαετιών,είδαμε χτες και αυτό.Συνταξιούχοι να δέχονται επίθεση με χημικά απο τις δυνάμεις καταστολής.
Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ευθύνη και η ανάληψη της.
Το μόνο ποιο νοιώθουμε είναι οργή.
Οργή για
τις πολιτικές που ακολουθούνται στην χώρα, οργή για τους συνταξιούχους που στην πλειονότητα τους δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα και δικαιότατα διαμαρτύρονται.
Το μόνο μήνυμα που στέλνουμε σε όλες τις κατευθύνσεις.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής ΤΩΡΑ!

Ο άνδρας των ΜΑΤ, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και εγγόνι της. Και όμως η συνταξιούχος της φωτογραφίας έχει βιώσει στη ζωή της χειρότερα πράγματα, από τα χημικά.

Ονομάζεται Κατίνα Μανιταρά και η φωτογραφία της κάνει το γύρο του διαδικτύου αλλά και των σόσιαλ μίντια. Η ιστορία που γράφεται για την 85χρονη γυναίκα που κλείνει τη μύτη της μπροστά στα χημικά, είναι τεράστια.

Σύμφωνα πάντα με αναρτήσεις από τα σόσιαλ μίντια, «η Κατίνα Μανιτάρα έζησε τον πόλεμο, την πείνα και την εκμετάλλευση από τα 8 της χρόνια.

Κοριτσάκι ακόμα, στα 10 της, εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων.

Στα 11 Αετόπουλο στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς. Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα κυβερνητικά φασιστοειδή.

Τον Μάη του 1947, 15 χρονών, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σκληρές μάχες και μια μαρτυρική αλλά ηρωική ζωή στο βουνό.

Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της, στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας, παίρνει μέρος σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της. Μέχρι το απόγευμα τροφοδοτεί με γεμιστήρες γεμάτες σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη 1948 επιλέχτηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. Στα 17 της χρόνια βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ (30 Μάρτη 1949) και υπηρετεί στον εμφύλιο με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.»


Η ανάρτηση αυτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει στοιχεία για την ηρωίδα γιαγιά. Αυτή η γυναίκα δέχτηκε τα χημικά στο πρόσωπο γιατί βρίσκεται ακόμη στην πρώτη γραμμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου