Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

H απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην επιστολή της ΠΟΣ για το Οργανόγραμμα

Περιμέναμε απο το πρωί την Ομοσπονδία να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή-απάντηση του κ.Τσαλίδη για το Οργανόγραμμα. Μιας και αυτό δεν έγινε, την δημοσιεύουμε εμείς,αφού την ζητήσαμε για την ενημέρωση των σιδηροδρομικών. Ο καθένας μπορεί να βγάζει τα συμπεράσμα του διαβάζοντας την απάντηση.Διαβάζουμε : 
Κύριε Πρόεδρε, 
Στην επιστολή σας με ΑΠ 39126/27.10.2016 διάβασα με ιδιαίτερη ικανοποίηση
την παραδοχή σας ότι το ζήτημα των Οργανικών Θέσεων εκκρεμεί από το 2013 (στην πραγματικότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της εταιρείας). Συνεπώς, η ευθύνη βαραίνει κατεξοχήν προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες αμέλησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Με εκπλήσσει λοιπόν η πιεστική σας απαίτηση να ολοκληρωθούν μέσα στους τελευταίους έξι μήνες όλες οι εκκρεμότητες. Παρ΄ όλα ταύτα, η παρούσα διοίκηση έχει καταβάλει εργώδη προσπάθεια για να λυθούν χρόνια προβλήματα και να εκσυγχρονισθεί η εταιρεία. Στους τελευταίους έξι (6) μήνες έχει ολο- κληρωθεί (στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της εταιρείας και των χρονικών περιορισμών) μια σειρά από δομικές αλλαγές (με τη χρήση νέων τεχνολογιών αιχμής), με τις οποίες η εταιρεία θα διαβεί, έστω και με καθυστέρηση, το κατώφλι του 21ου αιώνα. 
Ειδικότερα, όμως, και σε σχέση με την επιστολή σας, θα ήθελα να λάβετε υπόψη τα εξής:
1. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο και λειτουργικό Οργανόγραμμα, από το οποίο ωφελούνται οι εργαζόμενοι και η εταιρεία ως σύνολο. 
2. Για πρώτη φορά θα γίνουν τοποθετήσεις (για το σύνολο) του προσωπικού της σε Διευθύνσεις και Τμήματα. Μέχρι σήμερα είναι τοποθετημένοι (σε Οργανικές Θέσεις της εταιρείας) μόνον οι 200 εργαζόμενοι, σε σύνολο 664 εργαζομένων. Έχουν ήδη συνταχθεί οι τοποθετήσεις του συνόλου των εργαζομένων σε Οργανικές Θέσεις ανά Διεύθυνση και Τμήμα.
 3. Για πρώτη φορά το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας θα ενταχθεί στους Κλάδους. 
4. Επίσης, όπως ήδη γνωρίζετε (από τις 3 Οκτωβρίου) υπάρχει μόνο μία (1) νέα Διεύθυνση και μετονομασία μιας άλλης (χωρίς ουσιώδη αλλαγή του αντικειμένου της). Η μεν θέση του Προϊσταμένου της νέας Διεύθυνσης θα καλυφθεί από υπηρετούντα σήμερα Διευθυντή (με την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων), η δε μετονομασθείσα Διεύθυνση έχει Προϊστάμενο, ο οποίος και θα παραμείνει (διότι, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει ουσιώδης αλλαγή του αντικειμένου της). 
5. Οι προκηρύξεις για τις Θέσεις Ευθύνης (Υπηρεσίες και Τμήματα) θα αφορούν μόνο σε νέες Υπηρεσίες και νέα Τμήματα του νέου Οργανογράμματος. Κατά συνέπεια, δεν απαιτείται προκήρυξη, τόσο στις παλαιές (Υπηρεσίες), όσο και στα παλαιά (Τμήματα) που δεν καταργούνται, διότι δεν υπάρχει αλλαγή αντικειμένου. 

Τέλος, επειδή είμαι βέβαιος ότι είστε ενήμεροι για τις προαναφερθείσες δομικές αλλαγές, προσδοκώ τη στήριξή σας και τη συνεργασία σας προς την πραγματοποίηση του κοινού στόχου που, ελπίζω, δεν είναι άλλος από τη βιώσιμη ανάπτυξη τηςΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου