Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ζήτησε υποχρεωτικές επικουρίες - Που να γινόταν και μάστορας ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ....

Δυσαρέσκεια και αποτροπιασμό αλλά και  γενική κατακραυγή και αγανάκτηση (εντός και εκτός κλάδου, εντός και εκτός δουλειάς) προκάλεσε απο το πρωί, η τοποθέτηση του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
  μηχανοδηγού απο το Λειανοκλάδι -που έστειλε χτες επιστολή καταπέλτη -και σήμερα ζήτησε να γίνουν υποχρεωτικές επικουρίες βοηθών και μηχανοδηγών,γυρίζοντας μας πίσω στο 1984-1985 ή και ακόμα στο μαύρο καλοκαίρι (για πολλούς βοηθούς) του 2014.
Θα έπρεπε να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ,μας είπαν, ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ  

  • γιατί δεν σέβεται την οικογενειακή ζωή των υπολοίπων. Παρότι υπάρχουν λύσεις προτείνει το ξεσπίτωμα συναδέλφων.Ο ίδιος δεν θέλει να πηγαίνει διανυκτέρευση,αλλά θέλει να ξεσπιτώσει τους υπολοίπους.
  • γιατί προτείνει την διάλυση νοικοκυριών για να βολευτεί ο ίδιος,όταν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.
  • γιατί απροκάλυπτα ζητά να βολευτεί μέχρι την ιδιωτικοποίηση ο ίδιος, γιατί ζητά να αφήσουμε να μας διαλύσουν τα σπίτια οι νέοι ιδιοκτήτες.
  • γιατί έγραψε ότι είναι λαλίστατος για θέματα που αφορούν την δουλειά μας ΑΛΛΑ δεν έβγαλε κιχ όταν το 2011,45 μηχανοδηγοί έφευγαν υποχρεωτικά απο την έλξη.
  • γιατί ενώ την τελευταία πρόταση για τα κυκλώματα την έκαναν συνάδελφοι του απο το Λειανοκλάδι, ακόμα μιλά για εμπάθεια προς το τοπικό μηχανοστάσιο, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ότι έχει τυφλωθεί απο το κομματικό πάθος και τα βλέπει όλα ...πράσινα.
  • γιατί θεώρησε αυτονόητο ότι η μια θέση ΜΕΚ ανήκει αποκλειστικά στο Λειανοκλάδι. Απο που πηγάζει αυτό,αναρωτήθηκαν συνάδελφοι απο την Πελοπόννησο που επίσης θα ήθελαν να είχαν ΜΕΚ στην Νότια Ελλάδα.
  • γιατί μιλά απαξιωτικά για τους υπολοίπους μηχανοδηγούς που έχουν επίσης 30 και πλέον χρόνια δουλειάς και θεωρεί εαυτόν αξιότερο αυτών επειδή τους χωρίζουν 5 θέσεις στην επετηρίδα,επετηρίδα που δημιουργήθηκε απο τις εξετάσεις που δόθηκαν την δεκαετία του 1980,τότε που όλα ήταν.... δίκαια !Λες και είναι ο παντογνώστης,λές και κατέχει την αυθεντία.
  • γιατί αναπαράγει και καλλιεργεί την διχόνοια επειδή δεν έγινε μάστορας.Για το προσωπικό του όφελος και μόνο.
Και κλείνουμε με το κορυφαίο σχόλιο που ακούσαμε.
Που να γινόταν και μάστορας ,ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, με αυτά που γράφει. 
Θα μας ...ξεσπίτωνε όλους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


4 σχόλια:

  1. Δικαιώνομαι πάλι για την αδιαλλαξία σας και για το ότι δεν αξίζει να βρίσκομαι σε αντιπαραθέσεις με άτομα που ΠΑΝΤΑ αλλοιώνουν έννοιες και διαστρεβλώνουν προτάσεις. ΑΥΤΟΊ που ξεφτιλίζεστε καθημερινά είστε εσείς με τα λεγόμενά σας και τις απαντήσεις σας. Απαντάτε εκεί που θέλετε και όπου σας βολεύει για να καλύψετε λάθη και να σπιλώνετε τους πάντες. Δίνεται "χρώμα" σε κείμενα, έννοιες και "χρωματίζετε" άτομα γιατί το "χρώμα" είναι στο αίμα σας και έτσι έχετε μάθει. Εγώ απέχω παρασάγγας απ' αυτά και απ' όλους σας και αν είμαι ή δεν είμαι αυθεντία ας το κρίνουν αυτοί που ξέρουν και όχι άσχετοι. Δεν διαβάζεται σωστά ποτέ και δεν απορροφάτε τις ακριβείς έννοιες. Ευτυχώς, που δεν με κάνατε μάστορα και γλύτωσαν συνάδελφοι το ξεσπίτωμα!!! Μήπως θα ήταν καλύτερα αν κάνατε όλους ΜΕΚ στη νοτ. Ελλάδα με έδρα ΜΑΙ, ανεξαρτήτου σειράς και προτεραιότητας; (θα πρέπει να ντρέπεστε για ΠΑΝΤΑ ΕΣΕΙΣ). Εγώ να δείτε πόσο βαρέθηκα το αναμάσημά σας και τη νοοτροπία σας. Επειδή τα σχόλιά μου και οι τοποθετήσεις μου προκαλούν γέλιο σε ολόκληρο πρόεδρο!! της ΠΕΠΕ, δεν θα γράψω ποτέ ξανά (μόνο κατ' ιδίαν συζήτηση). Τα σχόλιά μου μέχρι τώρα έχουν αναδείξει την αντίδρασή μου, έχουν επισημάνει υπεύθυνους, έχουν καταγράψει αλήθειες και έχουν δώσει πλήρες νόημα της όλης κατάστασης. Από εδώ και στο εξής η σιωπή μου προς απάντησή σας, σε οποιαδήποτε πρόκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. ήρεμα παιδιά,έχουμε λάβει δεκάδες σχόλια.
      Ήρεμα.

      Διαγραφή
  2. Δεν εχει περασει καιρος οταν το ματι μου επεσε πανω στο πρωτοσελιδο κουτσομπολιστικης εφημερίδας που σαν κυριο θεμα της ειχε το θαυμα που εκανε η εικόνα της Παναγίας σε ενα δεκαοχτάχρονο που δεν μπορουσε να μιλησει. Συμφωνα με το ρεπορταζ ο νεαρος μόλις σταθηκε μπροστα στην εικονα δακρυσε και καταφερε να μιλησει ,κατι που δεν ειχε κανει ποτε ως εκεινη την στιγμη. Δεν εδωσα σημασία και σκεφτηκα οτι το όλον ειναι μια ακομα γνωστη προπαγανδα της χριστιανικης εκκλησιας ωστε να μπορέσει να προσελκησει κοσμο στο μοναστήρι και να αυξησει τα εσοδα του .Δεν ειναι αλλωστε η πρωτη ουτε ητελευταια φορα που συμβαινει κατι τετοιο. Ανοιξα το βημα μου και προσπαθησα να θυμηθω ποσα θαυματα εχουν κατα καιρούς κατασκευασει και ποσοι αθωοι ανθρωποι εχουν πεσει θυματα εξαπατησης. Καποια φορα η εικονα δακρυζει. Μιαν αλλη φορα εμφανιζονται άγιοι. Υπαρχει μια εκκλησία στην Πελοπόννησο που στην κορυφη της εχουν φυτρωσει πλατανια τα οποια δεν εχουν ριζες και στεκονται. Και ποσα αλλα τα οποοια δεν ειχα παρει ποτε στα σοβαρα. Περασαν λιγες μερες και ενω το θεμα ειχε σχεδον σβησει απο την μνημη μου διαβασα την επιστολη καταπελτη του συναδελφου απο το Λειανοκλαδι και σάστισα. Βρε λεω μεσα μου μηπως; Ο συναδελφος με μια εξαιρετικη και χωρις καθυπαγορευση επιστολη του εξαπολυει επιθεση σε ενα σαπιο συστημα το οποιο τσακιζει την προσωπικοτητα και ολον τον ψυχικο κοσμο του ανθρωπου που κατα την γνωμη του αδικείται. Συμφωνα με τα οσα λεει δεν εχει αλλαξει κατι τις τελευταιες δεκαετιες και η ιστορια επαναλαμβάνεται ξανα και ξανα απλα αλλαζουν οι εντολοδοχοι. Μετα περιγραφει την πορεια του στα 30 σχεδον χρονια που κανει αυτην τη εργασια. Και καπου εκει και ενω με εχει συνεπάρει η καταγγελτικη του επιστολη φερνω στο μυαλο μου τον ιδιο να καθεται κατω απο τον πλάτανο. Τον γνωστο πλατανο που στα τοσα χρονια και μετα απο οσα εχει ακουσει στεκεται ακομα ορθιος.Σιγουρα πρόκειται για θαύμα. Μετα προσπαθω να θυμηθω ποτε τα ειχε ξανα καταγγειλει αυτα ο συναδελφος και πραγματικα δεν μπορω.Ρε λεω μηπως δεν μπορουσε να μιλησει; Και τωρα πως βρηκε την φωνη του; Μηπως δεν εβλεπε; Και τωρα πως ειδε; Μηπως δεν ακουγε; Και τωρα πως ακουσε; Η καρδια μου πηγε να σπασει και για καλο και για κακο αναψα ενα κερακι. Το θαυμα ειχε γινει και αυτη την φορα μπροστα στα ματια μου. Βρε δεν σου κανω τον άγιο. ..αχ αμαρτησα. ......
    Οπως λεει κ το τραγουδι.
    Μονο που η καρέκλα του μηχανοδηγου δεν ειναι καρεκλα σε παλκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή