Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Μόνος και -σοβαρά- εκτεθειμένος ο Νίκος Αλεξίου

Διαβάσαμε με προσοχή την επιστολή του συναδέλφου Νίκου Αλεξίου. Την διαβάσαμε με προσοχή και πραγματικά απορούμε με την στάση του απέναντι
στο blog των μηχανοδηγών - Το στέκι της έλξης.

Είναι αδιαμφησβίτητο γεγονός ότι το στέκι αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς.Όπως γεγονός είναι ότι οι λυσαλέες επιθέσεις που δεχόμαστε δεν είναι καθόλου τυχαίες,ιδιαίτερα απο τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κατεστημένου. Το στέκι προσφέρει  πρωτογενή ενημέρωση ΜΕ ΑΠΟΨΗ. 
Και η άποψη ενοχλεί. Τελικά η δικιά μας ΑΠΟΨΗ φαίνεται ότι έχει γίνει εφιάλτης σε πολλούς.
Τι δεν καταλάβαμε απο την επιστολή του συναδέλφου Νίκου Αλεξίου.
Δεν καταλάβαμε διαβάζοντας την επιστολή του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Παπαδά και τις αναρτήσεις πιο ήταν ακριβώς το σημείο που επιχειρήθηκε η σπίλωση του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Παπαδά.
Που στοχοποιήθηκε και ποια ήταν τα απαράδεκτα σχόλια -επώνυμα ή ανώνυμα-που τον στοχοποίησαν, τον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Παπαδά. Προφανώς τα είδε στην νοσηρή του φαντασία ο συνάδελφος  Νίκος Αλεξίου.

Η υποκρισία στην επιστολή του Νίκου  Αλεξίου 
Διαβάζοντας την επιστολή είδαμε με έκπληξη ο συνάδελφος Αλεξίου να επικαλείται την επετηρίδα για τις προαγωγές και ΔΗΜΟΣΙΑ τον ρωτάμε.
Αφού ο συνάδελφος Παπαδάς ήταν πρώτος στην επετηρίδα ΓΙΑΤΙ ρε Νίκο κατέθεσες αίτηση για να γίνεις μάστορας ΄
Αν σέβεσαι την επετηρίδα και εφόσον και εκπροσωπείς το μηχανοστάσιο θα έπρεπε να δώσεις το παράδειγμα. Να μην καταθέσεις αίτηση και να βγάλεις και ανακοίνωση καλώντας και τους υπολοίπους να πράξουν το ίδιο.
Έπραξες το αντίθετο κατέθεσες αίτηση για να προαχθείς στην θέση που διεκδικούσε και ο Παπαδάς.
Πόση υποκρισία αντέχετε συνάδελφοι.
 Και πόσο χαμηλή νοημοσύνη θεωρούν οι συνδικαλιστές <<τύπου Αλεξίου>> ότι έχετε για να σας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια σας...

Το ερωτηματικό για την επιστολή του Νίκου Αλεξίου
Διαβάζοντας την επιστολή ο συνάδελφος Αλεξίου γράφει σε πρώτο πληθυντικό (εμείς κτλπ). 
Προσπαθεί δηλαδή να περάσει το μήνυμα ότι μιλάει εκ μέρους ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών στο μηχανοστάσιο Λειανοκλαδίου.
Αλλά στο τέλος υπογράφει την επιστολή ΜΟΝΟ ο ίδιος ! 
Ακόμα και για τις προτάσεις για τα κυκλώματα που ο ίδιος έκανε - ΧΩΡΙΣ προηγουμένως να έχει ενημερώσει κανένα και παρότι υπήρχε απόφαση της τοπικής συνέλευσης για το θέμα- συνεχίζει να χρησιμοποιεί πληθυντικό, προσπαθώντας να πείσει ότι αποτελούν προτάσεις ΟΛΩΝ, πράγμα που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ συμβαίνει. 
Έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την συνέλευση που έγινε τον Οκτώβρη στο Λειανοκλάδι, ανακάλυψε κατόπιν σκοτεινές δυνάμεις που στρέφονται ενάντιον του μηχανοστάσιου και μετά έκανε και προσωπική πρόταση.
Γιατί η πρόταση του Νίκου Αλεξίου στο ΣτΑ, δεν έφερε την υπογραφή των μηχανοδηγών παρά μόνο της παράταξης του και επίσης προκάλεσε ΘΥΕΛΑ στο τοπικό μηχανοστάσιο. Και για να δικαιλογηθεί κατόπιν χρησιμοποιεί πληθυντικό πρόσωπο!!!!
Ο συνδικαλιστής της ΠΕΠΕ εκτέθηκε και βρέθηκε αντιμέτωπος με την πλειοψηφία των μηχανοδηγών. Μόνος και σοβαρά εκτεθειμένος!

Τα ψέμματα στην επιστολή του Νίκου Αλεξίου
Ο συνάδελφος Αλεξίου επιχειρεί να μας πείσει ότι στο ΣτΑ δέχτηκε επίθεση και προσβολές απο μέλος της παράταξης της +ΣυνΕξέλιξης. Φυσικά δεν κατονομάζει το πρόσωπο γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη ΠΟΤΕ. Η μοναδική κριτική που έγινε στην ΠΑΣΚ και προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Αλεξίου, αφορούσε την τοποθέτηση για το ότι η ιστορικά δημοκρατική παράταξη αποτελεί πλέον ουρά της ΔΑΚΕ  και συναποφασίζει μαζί της εδώ και 5 χρόνια! 
Αυτή είναι και η δήθεν προσβολή ....
Επίσης ο συνάδελφος Αλεξίου συνεχίζει να υποτιμά την νοημοσύνη μας λέγοντας πως το μηχανοστάσιο αποδεκατίστηκε τώρα απο προσωπικό. Όταν τον Οκτώβριο προκαλούσε συνελεύσεις για τα κυκλώματα εργασίας , όταν τότε έβγαζε πύρινους λόγους στοχοποιώντας και μηχανοδηγούς που διέβλεπαν το αυτονόητο (ότι δλδ με 13 μηχανοδηγούς δεν μπορεί να έχεις 13 υπηρεσίες),τότε ήταν οι μέρες της επανάστασης. Σήμερα έίναι Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, ο Νίκος ακόμα θεωρεί ότι είμαστε στο 1985 και μπορεί να μας δουλεύει ψιλό γαζί!
Πρωτοστάτησε για να διατηρηθούν τα ίδια κυκλώματα εργασίας, την ίδια ώρα που στο ΔΣ του Σωματείου έβγαζε δεκάρικους λόγους για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν γιατί το προσωπικό δεν αντέχει. Και όταν οι προτάσεις ήρθαν,πρωτοστάτησε πάλι για να μην προχωρήσουν αλλαγές.
 Μετά όταν κατάλαβε τα αυτονόητα αναδιπλώθηκε και έκανε μια πρόταση που στην ουσία εκμηδενίζει τις δευτερεύουσες στο τοπικό μηχανοστάσιο.Πρόταση που έφερε σοβαρές αντιδράσεις.
Και έμεινε μόνος και σοβαρά εκτεθειμένος.

Η αποκατάσταση της αλήθειας 
Ο συνάδελφος Αλεξίου συνεχίζει - προφανώς για λόγους προσωπικής συνδικαλιστικής επιβίωσης- να καλιεργεί το κλίμα ότι κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν το μηχανοστάσιο Λειανοκλαδίου και να απαξιώσουν την έδρα.
Αναφέρετε και κατηγορεί  αυτούς που μετά απο 6 χρόνια έδωσαν υπόσταση στην έδρα ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ τις τοποθετήσεις προσωπικού σε αυτή, αναφέρετε σε αυτούς που ΠΕΤΥΧΑΝ και έβαλαν το Λειανοκλάδι στον χάρτη των προσλήψεων το Δεκέμβριο του 2015 με την απόφαση του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφέρετε σε αυτούς που τόνισαν ΠΑΝΤΟΥ το σημαντικό ρόλο του μηχανοστασίου και έτσι βρέθηκε να έχει το Λειανοκλάδι πρόσβαση στην Υπηρεσία Ελέγχου Κυκλοφορίας με ΜΕΚ απο το τοπικό μηχανοστάσιο.
Σε αυτούς δηλαδή που επιβεβαίωσαν τον ρόλο του μηχανοστασίου, σε αυτούς που με αυτόν τον τρόπο έδωσαν την ευκαιρία για  μια 2η θέση ευθύνης σε ένα μηχανοστάσιο μόλις 13 μηχανοδηγών.Το μοναδικό περιφερειακό  μηχανοστάσιο σε όλη την Ελλάδα που έχει αυτό το προνόμιο.

Η συνδικαλιστική δράση της παράταξης του συναδέλφου Αλεξίου άφησε το μηχανοστάσιο με 13 μηχανοδηγούς.
Και αυτή η αλήθεια όσο και να θέλει ο Νίκος Αλεξίου,δεν παραγράφεται.
Τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος του κλάδου έλξης απο μια παρέα τα τελευταία 35 χρόνια,έφεραν και τα σημερινά αποτελέσματα.
Κάποιοι προσπαθούν να τα αλλάξουν. Θα κρίνουν οι μηχανοδηγοί αν τα κατάφεραν στο τέλος της τριετίας ή όχι.
Μέχρι τότε ας κρατήσει τα χέρια σε ανάταση και την γροθιά υψωμένη ο Νίκος Αλεξίου.
Όχι όμως για τις προαγωγές,ΑΛΛΑ για τους αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής ιδιωτικοποίησης,την ανατροπή της πολιτικής για τα εργασιακά, την ανατροπή για την επιχειρούμενη φτωχοποίηση μας.
Μόνος και εκτεθειμένος λοιπόν και με τα χέρια ψηλά ο συνάδελφος Νίκος Αλεξίου...
Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Y.Γ. Το τι σημαίνει τρομοκρατία το γνωρίζουν οι συνάδελφοι. Και ιδιαίτερα τι σημαίνει συνδικαλιστές να ελέγχουν τον προγραμματισμό εργασίας και να βγάζουν μεροκάμματα. 
Ο νοών νοείτο Νίκο μας.....Γιατί στο Λειανοκλάδι συνδικαλιστής βγάζει το πρόγραμμα. Ή μήπως δεν είναι έτσι και λέμε ψέμματα....








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου