Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Κυκλοφοριακό χάος στο Λονδίνο από την απεργία των μηχανοδηγών

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου αναμένεται σήμερα να βιώσουν μεγάλη ταλαιπωρία καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα που πραγματοποιούν δρομολόγια από τη νότια Αγγλία και το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ εξαιτίας της απεργίας των μηχανοδηγών που αναμένεται να προκαλέσει τα
σοβαρότερα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στη χώρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Οι μηχανοδηγοί του Νότιου Σιδηρόδρομου (Southern Rail), η οποία διαχειρίζεται τρένα από το κεντρικό Λονδίνο προς το Γκάτγουικ και το Μπράιτον στη νότια ακτή, ξεκίνησαν 48ωρη απεργία που αφορά μία μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με το ποιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για να ανοίγουν και να κλείνουν τις πόρτες των τρένων.
Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης τρένων της Βρετανίας, η Govia Thameslink Railway (GTR), μία κοινοπραξία που ανήκει στην λονδρέζικη εταιρεία Go-Ahead και στη γαλλική Keolis, ανακοίνωσε ότι κανένα από τα 2.284 δρομολόγιά της δεν θα πραγματοποιηθούν εξαιτίας της απεργίας.
Όσοι χρησιμοποιούν τον Νότιο Σιδηρόδρομο έχουν ήδη υποφέρει επί μήνες ακυρώσεις και καθυστερήσεις εξαιτίας των πολλών αναρρωτικών αδειών των εργαζομένων και στη συνέχεια εξαιτίας των απεργιών που έκαναν οι εισπράκτορες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για τις πόρτες των βαγονιών.
Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι η Southern Rail επιθυμεί να επεκτείνει τη χρήση των τρένων μόνο με μηχανοδηγό μειώνοντας έτσι το επίπεδο της ασφάλειας το οποίο τώρα υφίσταται χάρη στους εισπράκτορες.
Η Southern υποστηρίζει ότι τα σχέδια εκσυγχρονισμού της δεν θα οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά σε λιγότερες ματαιώσεις δρομολογίων καθώς δεν θα απαιτείται για την κυκλοφορία των τρένων η παρουσία μηχανοδηγού και εισπράκτορα.
Ο υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ δήλωσε ότι η απεργία του συνδικάτου των μηχανοδηγών ASLEF είναι πολιτικά υποκινούμενη.
Η GTR, η οποία επιχείρησε χθες ανεπιτυχώς να αποτρέψει την απεργία προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, δήλωσε ότι εν μέρει η εταιρεία είναι εκείνη που ευθύνεται για το "σύνθετο" πρόβλημα.
Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία ακόμη 24ωρη απεργία των μηχανοδηγών, ενώ απεργίες έχουν προγραμματίσει εντός του μήνα και οι εισπράκτορες. Πενθήμερη απεργία έχουν προγραμματίσει μηχανοδηγοί και εισπράκτορες από τις 9 Ιανουαρίου.

www.imerisia.gr

Την ίδια ώρα και με αφορμή την απεργία των μηχανοδηγών η Βρετανική Κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει τις απεργίες!

Η υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Chris Grayling, είπε ότι εξετάζει προσεκτικά την πιθανότητα να καταθέσει νομοθεσία που θα αποτρέπει τις απεργίες στα τρένα, με αφορμή την τριήμερη απεργία, την οποία χαρακτήρισε «χωρίς νόημα» και αναμένεται να προκαλέσει χάος, γράφει ο Independent.

«Δεν έχω τη δύναμη να διατάξω τους ανθρώπους να γυρίσουν στη δουλειά τους. Είναι δυστυχώς μία νόμιμη απεργία» είπε η υπουργός. Σε ερώτηση για το εάν σκέφτεται να καταθέσει νόμο με τον οποίο να καθιστά την απεργία παράνομη η Grayling είπε ότι «Δεν μπορώ να αλλάξω τη νομοθεσία μέσα σε μία ημέρα. Θα πρέπει να εξετάσουμε πολλά ζητήματα προσεκτικά. Υπάρχουν ζητήματα που ξεπερνούν το θέμα της συγκεκριμένης απεργίας. Δεν είμαι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις των σιδηροδρόμων γενικότερα».

Νωρίτερα ο Mick Whelan, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μηχανοδηγών είπε ότι η απεργία δεν έχει να κάνει με το μισθολογικό, αλλά με θέματα ασφάλειας. 
(απο το pontiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου