Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την αυριανή απεργία

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέο γύρο επίθεσης ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ και των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων είναι μακρύς:

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου.
Πλήρης επικράτηση των Ατομικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων για ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις.
Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με αντίστοιχη μείωση αμοιβών.
Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.
Νέα μείωση το άθλιου κατώτατου μισθού και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Νέα μείωση των συντάξεων και κοινωνικών παροχών.
Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό της οργάνωσης των εργαζομένων και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Όλα αυτά γιατί επιδιώκουν να καθιερώσουν και να επεκτείνουν την εργασιακή ζούγκλα, την κόλαση για τους όρους δουλειάς και συνολικά της ζωής μας, με περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία, με νέα φοροληστεία.
Αυτή είναι η διαπραγμάτευσή τους το πώς θα υπηρετηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων και με ποιο προπαγανδιστικό περιτύλιγμα θα τα σερβίρουν για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.
Αυτά προβλέπει ο ταξικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός που κατέθεσαν για ψήφιση.
Στο Σιδηρόδρομο ολοκληρώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ αλλά και στον ΟΣΕ αφού εντάχθηκε στο Υπερταμείο όλες οι δραστηριότητες διαχείρισης της υποδομής και έργων συντήρησης οδηγούνται σε εργολάβους και στα ΣΔΙΤ.
Οι νέες Διοικήσεις των εταιρειών προωθούν την εργασιακή ζούγκλα αφού αντί για τη μεγάλη άμεση ανάγκη προσλήψεων εργαζομένων (με σταθερή και μόνιμη δουλειά) προτείνουν λύσεις για απασχόληση με εργαζόμενους κάθε μορφής εργασιακής σχέσης π.χ. μπλοκάκια, συμβασιούχους και παραδίδουν πολλές δραστηριότητες σε εργολάβους.
Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ), που καλλιεργούν την ηττοπάθεια, βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, γίνονται κοινωνικοί εταίροι και μιλούν για συναίνεση δίνοντας έτσι χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει την επίθεσή της.
Το ίδιο γίνεται και στην ΠΟΣ και τα Σωματεία όπου οι παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) ενώ κόπτονται και στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, εκπλήσσονται και διαμαρτύρονται για τις ιδιωτικοποιήσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα.
Διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιοι θα έχουν το πάνω χέρι στο ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ενώ ταυτόχρονα, ενισχύουν τη σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό, εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στη λογική του λιγότερου κακού και τελικά του συμβιβασμού, με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν θέλουν να συγκρουστούν με την αιτία του κακού που είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και τα κόμματα που τον στηρίζουν.
Απορρίπτουμε τις αυταπάτες που μας καλλιεργούν Κυβέρνηση και κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ότι η όποια επερχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας θα βελτιώσει τη δική μας ζωή. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το αντίθετο.
Θέλουν να συναινέσουμε, να αποδεχτούμε την εξαθλίωσή μας, τους μισθούς πείνας, την υποκατώτατη ζωή.
Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της ίδιας της ζωής μας.
Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στο οργανωμένο ταξικό αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο αγώνας μας πρέπει να έχει αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, να αποκαλύπτει τη δράση των μονοπωλιακών ομιλιών, τις συνέπειες στη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού.
Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά με γραμμή ρήξης και ανατροπής αυτού του δρόμου «ανάπτυξης» που Θεό έχει το κέρδος και ευθύνεται για όλα τα προβλήματα δυστυχίας, ανεργίας, φτώχειας, εξαθλίωσης.
Αγωνιζόμαστε – Απεργούμε:
Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα.
Για ενιαίο κρατικό φορέα (λαϊκή περιουσία) μέσων μαζικής μεταφοράς που θα ανήκει και ο Σιδηρόδρομος, θα είναι ενταγμένος σε ένα επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και θα στοχεύει στην κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του λαού.
Πάλη ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Σιδηρόδρομου.
Μειώσεις εισιτηρίων, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, ΑΜΕΑ, φοιτητών.
Επαναλειτουργία του Σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο και συνολικά των περιφερειακών δικτύων.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα που απαιτούν:
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
Κάλυψη των απωλειών.
Αυξήσεις στους μισθούς.
Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
(Στην Αθήνα 10.30’ στην ΟΜΟΝΟΙΑ).


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου