Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

H Γ.Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών απαντά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη σύσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία για το τρένο


Με σκληρά λόγια απαντά η κυρία Πέτη Πέρκα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σχετικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε για μη πρόσκλησή της στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια στην Αρχαία Ολυμπία για το τρένο που συνδέει Κατάκολο – Πύργο και Αρχαία Ολυμπία.


Όπως αναφέρει σε ανοικτή της επιστολή η κυρία Πέρκα:

Κύριε Διευθύνοντα,

Με έκπληξη, πληροφορούμαι, από Δελτίο Τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη δυσαρέσκεια της διοίκησης της εταιρείας για τη μη πρόσκλησή της σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, στην οποία παρευρέθηκα με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, των Αντιπεριφερειαρχών Αχαΐας και Ηλείας και άλλων αρμόδιων στελεχών, πραγματοποιηθείσα  στις 9.12.2016 στην Αρχαία Ολυμπία.

Η σπουδή, με την οποία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέβη στη δημόσια ανακοίνωσή της, όταν μάλιστα αυτή συντάχθηκε όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου…» δεν συνάδει με τη συνεργατική κουλτούρα και τον επαγγελματισμό που διέπει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία φορέων με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και η μεταξύ τους συνεργασία δεν πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανακοινώσεων στα μέσα. 

Η διαμαρτυρία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω Δελτίου Τύπου, για την απουσία της από συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με θέμα την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» επιχειρεί να δημιουργήσει εσφαλμένα αρνητικό κλίμα για μια σύσκεψη η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 

Στο παρόν στάδιο έναρξης συναντήσεων μεταξύ θεσμικών φορέων, η παρουσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις συζητήσεις για τα έργα ανακαίνισης της εν λόγω σιδηροδρομικής γραμμής και αναβάθμισης των σιδηροδρομικών σταθμών, θα ήταν, λόγω αρμοδιότητας, πρόωρη. Στη φάση του σχεδιασμού της ΟΧΕ απαιτείται η δέσμευση όσων φορέων έχουν εκ του νόμου αποφασιστική αρμοδιότητα (ιδιοκτησία και διαχείριση των πόρων που θα χρησιμοποιηθούν στην ΟΧΕ). Επομένως, πέραν της παρουσίας της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, απαραίτητη ήταν η εκπροσώπηση του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ. Σε επόμενη φάση, και όταν χρειαστεί να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, τότε θα υπάρξει ανάγκη συνεργασίας με τη σιδηροδρομική επιχείρηση που θα έχει τυπικά αναλάβει την εκμετάλλευση της γραμμής. 

Ολοκληρώνοντας, ευελπιστώ, η πρωτοφανής πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να «αναδείξει» ένα πρόβλημα εκεί που αυτό δεν υπάρχει, να αποτελέσει ένα μεμονωμένο γεγονός, το οποίο δεν θα πρέπει να διαταράξει τις προοπτικές συμμετοχής και συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών φορέων, του ΟΣΕ και του παρόχου σιδηροδρομικού έργου.  

tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου