Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

«Φρένο» 3 μηνών στο ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την διαλειτουργικότητα των συστημάτων των μέσων μεταφοράς.
Τουλάχιστον τρεις μήνες αναμονής θα χρειαστεί το επιβατικό κοινό για να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες. Η αναδίπλωση του ΟΑΣΑ
(αρχικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει εντός του μήνα) παρατείνει το χάος που επικρατεί στις συγκοινωνίες καθώς η αναβολή της εφαρμογής του αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου λόγω τεχνικών δυσχερειών, αναμένεται να επιβαρύνει περεταίρω τα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων.

Ο λόγος είναι ότι οι έλεγχοι πλέον είναι σχεδόν ανύπαρκτοι στα μέσα μεταφοράς, γεγονός που συντηρεί και διευρύνει τα φαινόμενα της εισιτηριοδιαφυγής, γονατίζοντας τα έσοδα των εταιρειών μεταφορικού έργου που εκτιμάται ότι χάνουν ετησίως πάνω από 40 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΑΣΑ έχει στηρίξει όλες τις ελπίδες του για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην υιοθέτηση του νέου συστήματος.

Ωστόσο οι καθυστερήσεις που οφείλονται στην εγκατάσταση του εξοπλισμού, μεγενθύνουν το πρόβλημα. Κατά την περσινή χρονιά, τα έσοδα του ΟΑΣΑ σημείωσαν μία από τις χειρότερες επιδόσεις καθώς έφτασαν τον περασμένο Μάρτιο να κατρακυλούν πάνω από 30%.

Η εικόνα δεν αναμένεται αλλάξει ούτε την τρέχουσα περίοδο καθώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα τεθεί σε εφαρμογή τον προσεχή Απρίλιο. Επιπλέον το γεγονός ότι δεν θα «εξαφανίσει» τα χάρτινα εισιτήρια που θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην αγορά μέχρι να εξοικειωθεί με το νέο σύστημα κομίστρου το επιβατικό κοινό, ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι θα χαθεί για τις συγκοινωνίες τουλάχιστον άλλο ένα εξάμηνο.

Την ίδια στιγμή, το ηλεκτρονικό εισιτήριο θέτει και θέματα συμβατότητας των συστημάτων των συγκοινωνιακών παρόχων. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Διαύγεια, σύμφωνα με την οποία, η εταιρεία σιδηροδρομικού έργου ζητά την διαλειτουργικότητα των συστημάτων των μέσων μεταφοράς.

Στόχος είναι αφού διασφαλιστεί η κατανομή εσόδων να μπορούν τα ίδια εισιτήρια να χρησιμοποιηθούν από τους επιβάτες τόσο στα μέσα του ΟΑΣΑ όσο και στα μέσα του σιδηροδρόμου και του προαστιακού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστεί βάσει της απόφασης ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ να συναποφασίσουν μία λύση για τους 4 κοινούς σταθμούς (Παλλήνη – Κάντζα – Κορωπί – Αεροδρόμιο).

Με βάση τα αρχικά πλάνα, η λειτουργία του αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου θα ξεκινούσε από τα λεωφορεία, τα τρόλει και τον ηλεκτρικό μέσα στο Γενάρη. Για τον Ιούλιο προγραμματιζόταν η εφαρμογή του ηλεκτρονικού κομίστρου σε μετρό και προαστιακό λόγω των ιδιαιτεροτήτων των μέσων αυτών και των δυσκολιών για την εγκατάσταση του συστήματος χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια.

Με τον νεότερο πλάνο, το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί την Άνοιξη και θα περιλαμβάνει δύο κατηγορίες εισιτηρίων.

Η πρώτη, θα έχει χάρτινη μορφή, θα είναι χωρίς επαφή και θα λέγεται πολλαπλό. Θα περιέχει από 1 έως 10 διαδρομές αλλά δεν θα είναι επαναφορτιζόμενο. Η δεύτερη, θα έχει την μορφή πιστωτικής κάρτας και θα μπορεί να επανατροφοδοτείται ηλεκτρονικά μέσω Ίντερνετ, μέσα από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ και σε περισσότερα από 1.500 σημεία πώλησης στα περίπτερα.

Το εισιτήριο αυτό θα είναι προσωποποιημένο καθώς θα φέρει την φωτογραφία του κατόχου του και θα αντικαταστήσει τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και τα ελευθέρας ή τις εκπτώσεις που έχουν ορισμένες κατηγορίες πολιτών όπως οι άνεργοι, οι φαντάροι, οι αστυνομικοί κ.α.

Μάλιστα το σύστημα έχει προβλέψει και τον ηλεκτρονικό τρόπο με τον οποίο θα επικαιροποιούνται τα δεδομένα του, καθώς εάν για παράδειγμα πάψει κάποιος να έχει κάρτα ανεργίας, ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να ενημερώσει τις σχετικές λίστες που τηρεί ο ΟΑΣΑ με στοιχεία των συναρμόδιων υπουργείων ώστε ο συγκεκριμένος επιβάτης να αφαιρείται από την λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου