Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πλέον!!!!

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς.
Να απορεί με το θράσος και την αλαζονεία ορισμένων.
Ο Γιάννης Βρούτσης υπεύθυνος της ΝΔ στα εργασιακά (και άρα υπεύθυνος για την διπλή μείωση που υποστήκαμε στο μισθολόγιο το 2013) μας θυμίζει τις διαθέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αφού έκοψαν μισθούς  και συντάξεις, αφού
κατήργησαν δώρα και επιδόματα αδείας, αφού εξαφάνισαν τα αποθεματικά των ταμείων μας σε μια νύχτα με το PSI, αφού αύξησαν όρια ηλικίας και ψήφισαν τις ρήτρες μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, αφού με τις πολιτικές τους αύξησαν την ανεργία στο 26% αναγκάζοντας χιλιάδες νέους να μεταναστεύσουν, αφού επέφεραν αλλαγές  και διέλυσαν τα εργασιακά εξαφανίζοντας τον κατώτατο βασικό μισθό φτάνοντας τον στα όρια της εξαθλίωσης, αφού κατήργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι αετοί του πολιτικού συστήματος της χώρας θέλουν να μας πείσουν ότι είναι απαράδεκτο το "βέτο" της Κυβέρνησης στις ομαδικές απολύσεις και ότι η μη εφαρμογή των απαιτούμενων αλλαγών στον συνδικαλιστικό Νόμο πάνε πίσω την χώρα!

Μιλάμε για τους πολιτικούς ταγούς που στηρίζουν στους χώρους εργασίας μας συγκεκριμένοι συνδικαλιστές θέλοντας να μας πείσουν ότι αποτελούν την λύση στα προβλήματα των εργαζομένων!
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς.
Όπως μας έλεγε και παλιός μηχανοδηγός....
Αν έρθει ο Κούλης δεν θα μείνει στυλό στο Δημόσιο, όχι εργαζόμενοι !

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. Η πολιτική της ΝΔ του Κούλη είναι η απόλυτη ταύτιση με τις αγορές και την άρχουσα τάξη. Βαυκαλιζόμενοι και αυτοικανοποιούμενοι με τις στημένες δημοσκοπήσεις, κουνάνε το δάχτυλο σε όσους τους γύρισαν την πλάτη και υπόσχονται ρεβάνς. Ο μόνος λόγος που επείγονται να επιστρέψουν στα Κυβερνητικά έδρανά τους, που κάποιοι τυχάρπαστοι τους τα "έκλεψαν", είναι να μην προχωρήσουν οι έρευνες και οι διώξεις για τις λίστες Μπόριανς και Λαγκάρντ, για τα σκάνδαλα Siemens και Novartis, για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των φιλικών τους ΜΜΕ. Σε αυτό έχουν συμμάχους τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς που στη χώρα τους εδρεύει η μεγαλύτερη εκμαυλιστική επιχείρηση του κόσμου η Siemens, αλλά και η Volks Wagen κλπ. Νομίζουν ότι θα ξεχάστηκαν οι Χριστοφοράκοι και οι Καραβέλες που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό και απολαμβάνουν τα κέρδη τους στο Μόναχο και το Μοντεβιδέο. Ότι ξεχάστηκαν οι κυνικές πολιτικές Άδωνι και Βορίδη στην Υγεία, Σουφλιά στα δημόσια έργα, Χατζηδάκη στις συγκοινωνίες και φυσικά του Κούλη στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Ποντάρουν στο κοινωνικό αυτοματισμό και διχάζουν την κοινωνία μαζί με τους συμμάχους τους ΣΕΒ, ΙΟΒΕ, ΣΕΤΕ κλπ. "Αφού κάνετε την ίδια μνημονιακή πολιτική με μάς, φύγετε να το κάνουμε εμείς και χωρίς αντιρρήσεις", επαναλαμβάνουν καθε μέρα μονότονα και βαρετά. Φύγετε άχρηστοι, ερχόμαστε οι Άριστοι. Ποιοί είναι αυτοί; Οι Μηταράκης, Κικίλιας, Σταϊκούρας, Καραγκούνης, Γεωργιάδης, Βορίδης, Ασημακοπούλου, Βούλτεψη, Βρούτσης, Χατζηδάκης, Μπακογιάννη, Μουρούτης, Θεοδωρικάκος, Λιάπης, Βουλγαράκης, Σταμάτης, Κεδίκογλου, Κεφαλογιάννης, Βαρβιτσιώτης, Ξαφά, Λυμπεράκη, Θέμος, Δένδιας, Αυγενάκης, Παπακώστα, Σπυράκη, κλπ κλπ. Κλείστε τα μάτια και σκεφτήτε τους για μια στιγμή και πάλι στην Εξουσία. Παιδιά μην παίρνετε τοις μετρητοίς τις δημοσκοπήσεις των δικών σας Μαρατζήδιδων και Θέμηδων. Θα πέσετε από τα σύννεφα και δεν θα υπάρχουν δίχτυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΦΊΛΟΣ ΠΟΥ ΈΓΡΑΨΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΓΙΑΤΊ ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΕΡΝΆΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΉ ΝΑ ΛΈΕΙ ΚΑΤΙ. Ο ΣΙΔΗΡΌΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΌΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΈΚΑΝΕ ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΟΠΌΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΆ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΆΝΕΙΣ ΤΠΤ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΕΜΕΊΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΚΆΝΕΙΣ. Και ξερω ακομα άτομα στο σιδηρόδρομο που η νοοτροπίες και τα μυαλά τους είναι ακόμα στον όποιος τους διόρισε και δεν βαριέσαι. Ετσι δεν θα παμε μπροστά όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή