Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο Γ.Αλεξανδρής για τις τελευταίες εξελίξεις


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του φίλου μας, μηχανοδηγού ΜΑΙ Γρηγόρη Αλεξανδρή για τις τελευταίες εξελίξεις στην έλξη ( και όχι μόνο). Μας λέει ο Γρηγόρης γράφοντας 
"τι δεν καταλαβαίνεις" για τις τελευταίες εξελίξεις...

Θα αναφερθώ στα πιο καίρια σημεία της τα οποία είναι τα εξής:
Α)  Προαγωγές , τη στιγμή που έχουν καταργηθεί οι εξετάσεις «βέβαια όλα επιτρέπονται», ότι νόμιμο και ηθικόν. Το τι θα έπραττα εγώ είναι άλλο ζήτημα.
Β) Κυκλώματα εργασίας ,για τα οποία έγινε πολύ συζήτηση. Τη στιγμή που συρρικνώνεται ο κλάδος και δεν καταργούνται δρομολόγια η εργασία θα εντατικοποιείται. Αυτό όμως σε πάροδο χρόνου θα είναι το λιγότερο μπροστά στα ιατρικά συμβάντα που θα χτυπήσουν το κλάδο μας. Διότι μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι πολύ δουλεμένοι. 
Γ) Συνθήκες εργασίας, μηχανοδηγοί  οι οποίο πληρώνονται 8 στα 8 ρεπό ή και λίγο λιγότερα δεν μπορούν ή δεν πρέπει να παραπονιούνται για τις συνθήκες εργασίας. Ο καθένας κρίνει και κάνει ότι πιστεύει αλλά η υποκρισία ας περισσεύει και τέλος
Δ) Ξένος επενδυτής,  η έλευση του Ιταλού επενδυτή ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί  στον οργανισμό μας κατά τη περίοδο της  Ελληνικής οικονομικής ύφεσης διότι θα μέναμε χωρίς εργασία, πολύ περισσότερο διότι όταν ιδιωτικοποιείται μια επιχείρηση ο κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του κ’ ο νοών νοήτων. Διότι κατά την άποψή μου η χώρα διελύθη από τους πολιτικούς και τους μεγαλο-συνδικαλιστές. 

                                                                                                         Με τιμή
                                                                             Αλεξανδρής Γρηγόριος μηχανοδηγός- ΜΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου