Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση απο ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
 Έγινε τελικά αυτό που, πολλοί απευχόμασταν, αλλά οι πιο ρεαλιστές έβλεπαν πως έρχεται.
      Το γενικό μπλάκ άουτ της  εταιρίας ήταν ντροπή και μαύρη σελίδα για το
σιδηρόδρομο, και θα μπορούσαμε να κλαίμε με κροκοδείλια δάκρυα για το "κακό που μας βρήκε", εάν δεν ήταν οφθαλμοφανές πως οι προτεραιότητες αυτών που ανέλαβαν τις τύχες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε όλες τις θέσεις, ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από το Σιδηρόδρομο. (ΟΡΑΤΕ σχετικά τις πρόσφατες προαγωγές που μοναδικό κριτήριο είχαν αφενός μεν την εξυπηρέτηση υμετέρων, αφετέρου δε την απομάκρυνση όσων αποτελούσαν «κίνδυνο» για τη Διοίκηση και τα «αλλότρια συμφέροντα). 
Αλήθεια οι πέντε (5) Προϊστάμενοι που έγιναν με τις τελευταίες προαγωγές (Σταθμό Αθηνών) πού ήταν κρυμμένοι; 
Γιατί η Διοίκηση κωλυσιέργησε τραγικά στη λήψη είτε προληπτικών είτε κατασταλτικών μέτρων, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ανέκυψαν, όταν αυτά της είχαν υποδειχθεί από μέρους μας και μπορούσαν να ληφθούν με σχετική ευκολία;
     Γιατί όταν με υπεύθυνη θέση, καιρό τώρα, κρούαμε το καμπανάκι του κινδύνου, προς όλες τις κατευθύνσεις (Σωματείο και Διοίκηση), γιατί την απαξίωση την βλέπαμε, δεν γινόταν καμία κίνηση για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων για την αποσόβηση των δυσάρεστων γεγονότων των προηγούμενων ημερών. 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
     Νοιώθουμε υπερήφανοι για το επαγγελματικό επίπεδο όλου του Προσωπικού Κίνησης Αμαξοστοιχιών, το οποίο εκτέλεσε άψογα και με παραδειγματικό τρόπο τις υπηρεσίες του σε όλο το Σιδηροδρομικό Δίκτυο, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε ένα κλίμα που ξέρουμε, πως μόνο αυτοί γνωρίζουν τι ψυχικές και σωματικές δυνάμεις άντλησαν για να ανταπεξέλθουν.
Μιλάμε για Προσωπικό που παρέμεινε μέχρι και 17 ώρες στο τρένο, με αλλαγές αιχμών στον πάγο, διαχείριση κουρασμένου επιβατικού κοινού, κοψίματα στον ορεινό όγκο με ένα μέτρο χιόνι, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό σε κατάσταση ψύχους, και πολλά ακόμη. Αφανείς ήρωες που παλεύουν καθημερινά, μαζί με την Έλξη, να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγια, (καθώς οι ελλείψεις και οι αστοχίες υλικού δεν είναι κάτι καινούριο), ώστε να παραμένουν τα τρένα στις ράγες και να υπάρχει Σιδηρόδρομος. 
     Τεράστια η συμβολή και των συναδέλφων στα σημεία πώλησης που επέδειξαν ψυχραιμία και ευθύνη ώστε να εξυπηρετούνται και να ενημερώνονται οι επιβάτες που παρέμεναν για ώρες στον Σταθμό της Αθήνας, είτε υποδεχόμενοι τους ταλαιπωρημένους επιβάτες από τα πολύωρα ταξίδια, είτε ακούγοντας «τα εξ’ αμάξης» από αυτούς που περίμεναν τους δικούς τους ανθρώπους.-
                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου