Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ο σιδηρόδρομος που αγαπάμε και δεν σταματά ΠΟΤΕ*

Μέσα σε ακραίες καιρικές καταστάσεις ο σιδηρόδρομος -παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις-για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε
στην κοινωνική -και όχι μόνο-διάσταση του έργου του.
Να μεταφέρει με ασφάλεια επιβάτες και εμπορεύματα.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε ΟΛΟΥΣ  τους σιδηροδρομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αυταπάρνηση που έδειξαν κάτω απο αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Στους μηχανοδηγούς και στο προσωπικό κίνησης που υπερέβαλαν για άλλη μια φορά εαυτόν για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Που έγιναν οι φυσικοί αποδέκτες των δικαιολογημένων διαμαρτυριών των επιβατών για τις καθυστερήσεις,αλλά εξήγησαν-για άλλη μια φορά- τα όσα ζούμε τα τελευταία δέκα χρόνια στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.
Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα στον τομέα του τροχαίου υλικού όπου η νέα Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ καλείται να αντιμετωπίσει βουνό προβλημάτων.Και να πάρει θαραλέες αποφάσεις γιατί το τρένο δεν πρέπει να σταματήσει την λειτουργία του επ ουδενί. Εδώ στο στέκι τα έχουμε πεί εδώ και χρόνια για τα προβλήματα που υπήρχαν.
Οι ευθύνες όμως πρώτα απο όλα είναι πολιτικές. Η Κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί πιο ζεστά με τον σιδηρόδρομο.
Η επίκληση της επικείμενης ιδιωτικοποίησης  δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την μη λήψη αποφάσεων και δεν πρέπει να επιτραπεί να αφήνεται η κατάσταση να χειροτερέψει άλλο.
Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει και την Ομοσπονδία και τα Σωματεία. Καλά ήταν να λέμε όχι στις προαγωγές γιατί έρχονται οι Ιταλοί. 
Ας πούμε ΝΑΙ στις προσλήψεις και στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, γιατί τους βλέπουμε να αργούνε πολύ ακόμα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

* Η μαγευτική φωτογραφία απο τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο και  απο τον φίλο μας μηχανοδηγό Μένιο Αβραμόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου