Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Θεσσαλικός για την επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

"Διαβάζοντας την επιστολή - απάντηση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο σωματείο των συναδέλφων μας της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ μένει κανείς έκπληκτος όχι μόνο για τις ανακρίβειες, αλλά και για τις απειλές που δέχονται οι εργαζόμενοι για την εργασία που προσφέρουν καθημερινά.
Αυτούς που όλο το 24ωρο και όλο
το χρόνο αντιμετωπίζουν και προσπαθούν να λύσουν κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται, και που χάρη σε αυτούς έμεινε και μένει ακόμη όρθιος ο σιδηρόδρομος.
Την διάλυση στον σιδηρόδρομο την έφεραν διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι ανίκανες, διορισμένες Κομματικές διοικήσεις, που πρωταρχικό τους μέλημα ήταν και είναι πώς να εξυπηρετούν καλύτερα τα αφεντικά τους, και όχι οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν.
Απ’ την απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ φαίνεται ξεκάθαρα πως τίποτα δεν γνωρίζουν για το πώς λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, ούτε για τον επαγγελματία σιδηροδρομικό που τόσο μόχθησε και μοχθεί για να σταθεί όρθιο το σιδηροδρομικό οικοδόμημα. 
Για το μόνο που ενδιαφέρθηκαν ήταν πώς να ξεπουλήσουν και πώς να κρατήσουν την καρέκλα τους.
Το ξεπούλημα σήμερα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αύριο της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. και γιατί όχι και του Ο.Σ.Ε., είναι στα κύρια καθήκοντα τους, και όχι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων όπως διατυμπανίζεται, αφού για αυτούς όπως φαίνεται είναι σε δεύτερη μοίρα, μόνο που για εμάς όμως είναι το πρωταρχικό μας μέλημα.
Για αυτό είναι καλύτερα να παραιτηθείτε αφού έχετε στρέψει το σύνολο του σιδηροδρομικού κόσμου εναντίον σας.
Εμείς θα σταθούμε δίπλα και θα στηρίξουμε κάθε απόφαση του σωματείου της ΠΕΠ 4 ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πάντα για το καλό του σιδηροδρόμου και όλων των εργαζομένων σ’ αυτόν".

                   Για τον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

         Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ. Γραμματέας

       Δημήτριος Νικολάου                       Ιωάννης Κεφαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου