Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Δήλωση του Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ στην κοπή σιδηροδρομικών στο Βόλο

Ο Πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. κ. Γιάννης Αντωνιάδης παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Σιδηροδρομικών στον Βόλο στις 16-01-2017 στο Volos Palace και ανέφερε τα εξής:


Εκ μέρους των  Διοικήσεων του Ομίλου ΟΣΕ σας εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία και κάθε Ευτυχία. Ως μέλος της σιδηροδρομικής οικογένειας και έχοντας δώσει μαζί σας κοινούς αγώνες για την βελτίωση του σιδηρόδρομου, σας παρουσιάζω επιγραμματικά έναν μικρό απολογισμό ενεργειών μας στα πλαίσια εξαγγελιών της Κυβέρνησης και των νέων Διοικήσεων.
  1. Όλες οι εταιρείες του Ομίλου ΟΣΕ μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) υπέγραψαν Σ.Σ.Ε., που αποτελεί σημαντική συνδικαλιστική αλλά και πολιτική πράξη υπέρ του συλλογικού εργατικού δικαίου και κατά των ατομικών συμβάσεων και της μετενέργειας.
  2. Σιδηροδρομικοί που διώχτηκαν αναγκαστικά ή «εθελοντικά» με μετατάξεις και εφεδρείες, σε εφαρμογή του Ν.3891/2010 που κατακερμάτισε τον ενιαίο ΟΣΕ, αλλά και σε εφαρμογή άλλων νόμων και διατάξεων νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, επιστρέφουν σιγά-σιγά στις σιδηροδρομικές εταιρείες με ΚΥΑ που υπογράφουν συναρμόδια Υπουργεία με το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων.
  3. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί με τον νέο Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά την κινητικότητα στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
  4. Εντός του 2017 δημοπρατούνται από την ΕΡΓΟΣΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα έργα ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στους σιδηροδρομικούς άξονες Βόλου – Λάρισας και Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.
  5. Επίσης εντός του 2017 υλοποιείται οριστικά η παράκαμψης του Sτης Νέας Ιωνίας με ταυτόχρονη σύνδεση του σιδηρόδρομου με την βιομηχανική περιοχή Βόλου.
  6. Με το  Φ.Ε.Κ. 3372Β’ / 19-10-2016, που ψηφίστηκε στη Βουλή,  ανασυγκροτήθηκε η Δ’ Επιθεώρηση και το Δ’ Τμήμα Γραμμής.
  7. Με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ ψηφίστηκαν τα οργανογράμματα για το Δ΄ Τμήμα Γραμμής και την Δ΄ Επιθεώρηση Βόλου και αναμένεται η προκήρυξη των θέσεων ευθύνης και η στελέχωση των δύο ζωτικών Υπηρεσιών του Βόλου και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ό,τι συνέβη το τελευταίο διάστημα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και ιδιαίτερα στις 11 Ιαν. 2017, μας λυπεί ιδιαίτερα. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε κατ’ αρχάς, ένα μεγάλο συγνώμη από τους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν.  Οφείλουμε όμως να εξηγήσουμε ότι την ημέρα αυτή, αλλά και τις πέντε προηγούμενες δεν κατέρρευσε ο σιδηρόδρομος, όπως ισχυρίζεται μερίδα της αντιπολίτευσης και μέρος των ΜΜΕ.  Όμως γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος με τον Ν.3891/2010 αλλά και νωρίτερα από το 2006 κατακερματισμένος και πληγωμένος από τις πρακτικές δυσφήμισης και απαξίωσης, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των σιδηροδρομικών λειτουργεί στα όριά του, με ιδιαίτερα μειωμένο προσωπικό, με ελλείψεις σε εξοπλισμό και σχετικά παλαιό τροχαίο υλικό. Η σφοδρή κακοκαιρία, η έντονη χιονόπτωση που έφτασε και σε ύψος χιονιού 1,50μ και οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες που έπεσαν και κάτω από -20οC προκάλεσε σωρεία λειτουργικών προβλημάτων στα σιδηροδρομικά υποσυστήματα και ανάγκασε τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταργήσει για δύο μέρες κάποια δρομολόγια.  Όμως τα περισσότερα δρομολόγια εκτελέστηκαν (πάνω από 800), κανένας επιβάτης δεν κινδύνευσε και σε όλες τις αμαξοστοιχίες υπήρχε ηλεκτρικό, φως και θέρμανση συνεχώς.

Απαιτείται προσεκτική εξέταση και εκτίμηση όσων συνέβησαν ανά υποσύστημα και λήψη συνολικής απόφασης, ώστε παρόμοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Στα πλαίσια αυτά διεξάγεται και ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.
Σας μεταφέρω τις ευχές του Υπουργού κ. Σπίρτζη, του Υφυπουργού κ. Μαυραγάνη, της Γ.Γ. κ. Πέρκα και των Διοικήσεων των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ. Καλή Χρονιά.

Www.eesty.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου