Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς πολιτικό πρόσημο και σχέδιο πορεύεται η ΑΣΚΕ

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της  ΑΣΚΕ , διαπιστώσαμε ότι ο εκπρόσωπος της συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πολιτικό προσανατολισμό αλλά και χωρίς κανένα προφανή σχεδιασμό.
Η καραμέλα του Κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (που διαχρονικά
χρησιμοποιεί η παράταξη της ΑΣΚΕ γιατί θεωρεί ότι έτσι διαχωρίζει το συνδικάτο αναδεικνύοντας τον ρόλο της) δεν πείθει κανένα.

Αναφορικά με τα κυκλώματα εργασίας, ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ μιλά για αυταρχισμό απο την πλευρά του Σωματείου μας, όταν αυτά βρίσκονται στην διαβούλευση επί 4 ολόκληρους μήνες!
Απο πέρυσι το φθινόπωρο έχει ξεκινήσει η συζήτηση.
Προφανώς το συνδικαλιστικό κίνημα στην έλξη είτε δεν είναι ώριμο για να συζητά (καθώς ΠΡΩΤΗ φορά γίνεται διάλογος δημόσια για τέτοιο θέμα και μάλλον δεν έχει συνηθίσει να έχει άποψη) είτε η ΑΣΚΕ θέλει να δημιουργήσει -και πάλι - εντυπώσεις για να δικαιολογήσει την ούτ εις άλλως φτωχή της παρουσία στα κοινά της έλξης αλλά και την έλλειψη προτάσεων.
Φτωχή παρουσία που περιορίζεται  σε εμπρηστικές ανακοινώσεις για αυτούς που "πούλησαν" τα πάντα και οδήγησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιδιωτικοποίηση.
Για τα κυκλώματα εργασίας φταίει η +ΣυνΕξέλιξη, για την ιδιωτικοποίηση επίσης, ίσως και για την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως να φταίει ο ...Γενιδούνιας (πάντα για την ΑΣΚΕ).
Η ΑΣΚΕ δια του εκπροσώπου της , διαμαρτύρεται διότι κλήθηκε να καταθέσει τις προτάσεις της γραπτώς, τονίζοντας ότι το αίτημα για συνεχή αναβολή της τοπικής γραμματείας δεν έγινε δεκτό απο τον Πρόεδρο του Σωματείου μας.
Μόλις 2 μέρες πριν είχε γίνει δεκτό το πρώτο αίτημα για αναβολή , ενώ το δεύτερο αίτημα κατατέθηκε με mail το προηγούμενο βράδυ (περί τις 8 ) της συνεδρίασης!
Ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ δηλαδή δεν μπήκε στον κόπο να τηλεφωνήσει και να ζητήσει αναβολή γιατί ήταν άρρωστος,αλλά έστειλε ένα mail στις 8 το βράδυ κ θεώρησε πως έτσι όλα είναι καλά. Φυσικά στις 11 το βράδυ που πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείο το mail, ήταν αδύνατο να δοθεί αναβολή κ του ζητήθηκε να καταθέσει γραπτώς τις θέσεις της ΑΣΚΕ.
Όπως είχε κάνει δηλαδή ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ στις 29 Νοεμβρίου  για το θέμα της συμφωνίας των ωρών μηχανοδήγησης,όταν  και τότε επέλεξε να μην παρουσιαστεί στο ΔΣ της ΠΕΠΕ κ έστειλε τις απόψεις γραπτώς.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η ΑΣΚΕ δια του  εκπροσώπου της βρίσκεται σε  έλλειψη σχεδιασμού.
Οι άναρθες κραυγές για έλλειψη διαβούλευσης για τα κυκλώματα εργασίας προκαλούν θυμηδία (αφού αυτά συζητιόνται επί 5 μήνες σχεδόν) ενώ οι επαναστατικές κορώνες απο τον απόντα απο τις απεργίες  εκπρόσωπο της, δεν πείθουν κανένα.
Γιατί στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ, ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ είχε κανονική άδεια.
Ωστόσο όλο το Δεκέμβριο έβαζε πλάτη -και καλά έκανε-, μιας και πληρώθηκε τα δεδουλευμένα ρεπό του, όπως κάθε μήνα τα τελευταία χρόνια.
Είναι εμφανές λοιπόν το στρατηγικό αδιέξοδο της ΑΣΚΕ .
Δια του εκπροσώπου της θέλει να μας πείσει ότι κατ αποκλειστικότητα εκπροσωπεί την εργατική τάξη... έχοντας Κανονική άδεια στις απεργίες.
Την τακτική της ΑΣΚΕ την  αφήνουμε στην κρίση σας....
Είμαστε σίγουροι οτι ολοι καταλάβαίνετε τον πραγματικό ρόλο μερικών..

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου