Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Παραπληροφόρηση απο την ΔΑΚΕ Έλξης - ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ απλά....

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Έλξης
Πιστοί και ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ στο δόγμα της παραπληροφόρησης κ διαστρέβλωσης κάθε έννοιας της πραγματικότητας για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, παραμένουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Έλξης.
Στην σημερινή συνεδρίαση της τοπικής γραμματείας του ΜΑΙ για
τα κυκλώματα εργασίας σε μια συνεδρίαση που έγινε μετά απο πρωτοβουλία του συναδέλφου Γενιδούνια για ΠΡΩΤΗ φορά μετά απο δέκα χρόνια για τέτοιο ζήτημα, αντί η ΔΑΚΕ να προσέλθει στην κουβέντα με επιχειρήματα θεώρησε πρέπον και σκόπιμο να κάνει ψυχοθεραπεία.
Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τον ψυχίατρο/ψυχολόγο στο συνάδελφο Τουρλή, ο οποίος λαμβάνοντας τον λόγο άρχισε να προπηλακίζει λεκτικά τον Πρόεδρο του Σωματείου, αναφερόμενος σε γραμμάτεια που χρωστάει ο τελευταίος  στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για αυτό....συμφωνεί με τα κυκλώματα εργασίας στο ΜΑΙ. 
Ο συνάδελφος Τουρλής δεν έκανε ΠΟΤΕ τον κόπο να αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ επί των ημερών του δεν γίνονταν συνεδριάσεις τέτοιου τύπου και προφανώς όταν καλείται σε αυτές δεν έχει τι να πεί. 
Στο παραλήρημα του, του ζητήθηκε να ανακαλέσει τα όσα -χυδαία - είπε.
Όταν δεν δέχτηκε να το πράξει, ο Πρόεδρος του Σωματείου και ο εκλεγμένος στο ΣτΑ συνάδελφος Κισκύρας αποχώρησαν απο την συζήτηση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ για την στάση του.
Οι εποχές που ο συνάδελφος Τουρλής έβριζε συναδέλφους και τους έγραφε όλους ακόμα και στα... απόκρυφα  (όπως είχε πεί και σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ πριν 2 χρόνια) έχουν περάσει ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. Οι μηχανοδηγοί καταδίκασαν αυτές τις συμπεριφορές και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ όχι μόνο απο τον Τουρλή αλλά απο όποιον συμπεριφέρετε με αυτόν τον τρόπο.
Θα πρέπει να μάθει ο καθένας να σέβεται τους συνομιλητές του.

Πριν γίνουν όλα αυτά, ο συνάδελφος Γενιδούνιας ενημέρωσε τους τοπικούς συνδικαλιστές ότι η +ΣυνΕξέλιξη συμφωνεί για τα κυκλώματα όσον αφορά το ΜΑΙ, τονίζοντας ότι διαβούλευση για τα κυκλώματα εργασίας σημαίνει συζήτηση για να μην υπάρξει καμία παράμετρος που θα επιβαρύνει το προσωπικό πέραν των νόμιμων  ορίων.
ΔΕΝ ΣΥΝΔΙΟΙΚΟΥΜΕ τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ, διασφαλίζουμε τα συμφέροντα μας,προσπαθώντας για ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ελέγχουμε την Διοίκηση κατέληξε.
Αυτό οφείλει να πράξει το Σωματείο και όχι να εξυπηρετεί συμφέροντα κάθε λογής.
Τέλος ο συνάδελφος μετέφερε και την πρόταση των μηχανοδηγών του Βόλου ενημερώνοντας ότι στο ΜΘ τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν τα τριπλά Desiro και οι διανυκτερεύσεις στην Λάρισα.
ΔΕΝ έγινε απολύτως καμία αναφορά ή επίθεση στα πρόσωπα των μηχανοδηγών του Βόλου όπως ΧΥΔΑΙΑ μετέφερε η ΔΑΚΕ Έλξης.
Όσον αφορά την στάση του Προέδρου της ΠΕΠΕ για την κατάσταση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, ας κάνουν οι Δακίτες τον κόπο να διαβάσουν το Δελτίο Τύπου του Σωματείου μας ΣΗΜΕΡΑ.
Γιατί κάποιοι ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ και ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ Ο"ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ" ΤΟΥΡΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΙ;
    ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ ,ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ,ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ;ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ.ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΧ/ΓΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή