Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

O κομβικός ρόλος της Υπηρεσίας Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΜΕΚ)


Μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Σωματείου μας το τελευταίο διάστημα, αποτέλεσε η ικανοποίηση του αιτήματος για την δημιουργία της Υπηρεσίας Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΜΕΚ). Μετά απο 
δεκαετία επανήλθε στην έλξη η κρίσιμη υπηρεσία του ΜΕΚ.

Και η χρησιμότητα της αποδεικνύεται τις τελευταίες μέρες καθημερινά.
Η παρουσία  των Μ.Ε.Κ. σε ανάλυση συμβάντων (Παλαιοφάρσαλος), οι οδηγίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων κακοκαιρίας, η αναγνώριση του ρόλου της Υπηρεσίας και απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετά απο την συνάντηση των 3 εταιρειών εξέδωσε οδηγία με τους ΜΕΚ να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο επί των αμαξοστοιχιών τις μέρες της κακοκαιρίας αποτελούν την απτή απόδειξη για την έλλειψη που υπήρχε και την χρησιμότητα της Υπηρεσίας.
Ωστόσο τις τελευταίες μέρες αναδεικνύεται και άλλη μια πτυχή της εργασίας των ΜΕΚ.
Αυτή της εκπαίδευσης του προσωπικού και της ενισχυτικής τους παρουσίας επί των αμαξοστοιχιών.
Όσοι εργάστηκαν στις αμαξοστοιχίες που δρομολογούνται για Θεσσαλονίκη με βοηθό μηχανοδηγού απο χτες, θα διαπίστωσαν την παρουσία των ΜΕΚ σε αυτές.
Θα πρέπει λοιπόν και απο εδώ να συγχαρούμε την Υπηρεσία Ελέγχου Κυκλοφορίας και τον Προϊστάμενο της, συνάδελφο Μπονάνο Γεράσιμο και τους 5 συναδέλφους ΜΕΚ που άμεσα ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του κλάδου έλξης.
Ο ρόλος της νέας Υπηρεσίας είναι κομβικός για τον κλάδο έλξης και αυτό αποδεικνύετε καθημερινά!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου