Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ασφαλιστικό SOS. Βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού η ανεργία οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και οι χαμηλοί μισθοί

Σοκ και δέος για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους προκαλούν τα στοιχεία της επιστημονικής μελέτης των Σάββα Ρομπόλη και Βασίλη Μπέτση για την απασχόληση και τις συντάξεις, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, που μιλάει για αναπόφευκτη μείωση των συντάξεων τουλάχιστον 30%. Και τούτο διότι,
τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας (23,4%) σε συνδυασμό με την κυριαρχία και γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας με μειωμένα ωράρια (κάτω των 20 ωρών την εβδομάδα) και τους αντίστοιχα μειωμένους μισθούς (των 200,300 και 400 ευρώ) όπως δείχνουν τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», συνιστούν βόμβα στα θεμέλια του συνταξιοδοτικού μας συστήματος.
Δημιουργείται ένα εκρηκτικό έλλειμμα εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο για την περίοδο 2017-2050 αγγίζει τα 90 δις Ευρώ!, χωρίς να υπολογίζονται η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή, οι ανείσπρακτες οφειλές. 
Στα επόμενα χρόνια θα χάνονται για τα Ταμεία 2,6 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο. Δηλαδή, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα στερείται κατά μέσο όρο τον χρόνο από ασφαλιστικές εισφορές 1,12% του ΑΕΠ περίπου, λόγω των ευέλικτων μορφών απασχόλησης! Οι συντάξεις θα καταρρεύσουν! 
Είναι φανερό παρότι η κυβέρνηση νομοθετεί με την πίεση των δανειστών, ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην χώρα μας, όπως και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν καταστροφή για τις συντάξεις. Σε καμιά περίπτωση δεν συνιστούν, όπως ισχυρίζονται το ΔΝΤ και η Ε.Ε. κινητήρια δύναμη ανάκαμψης της οικονομίας, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μείωσης της ανεργίας, αύξησης της απασχόλησης, βελτίωσης του επιπέδου ανταγωνιστικότητας και ενδυνάμωσης των οικονομικών του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.  
Σε όλα τα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί και το αντιασφαλιστικό μόρφωμα του ΕΦΚΑ, το οποίο συστήθηκε από την Κυβέρνηση, κατ’ επιταγή των δανειστών όχι για να λύσει τεχνικά και πρακτικά ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για να διαχειριστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά τις νέες και συνεχιζόμενες περικοπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συντάξεων.
Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες και ας σταματήσει επιτέλους ότι τα επικοινωνιακά παιγνίδια ότι, δήθεν οι παρεμβάσεις της σώζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συντάξεις. Όσο αποδέχεται τα μνημόνια και τις πολιτικές τους, η κατάρρευση της αγοράς εργασίας και του ασφαλιστικού είναι προδιαγεγραμμένη. 
Απέναντι σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας, δικαιώματα, ο κοινός και διαρκής αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συνεχίζει να εφαρμόζει και η σημερινή Κυβέρνηση, είναι μονόδρομος.  
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα πρέπει, χωρίς καθυστέρηση, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, για κοινή αγωνιστική δράση και συντονισμό, με προμετωπίδα το σύνθημα ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ SOS! και με στόχο για να εμποδίσουμε τις νέες επώδυνες ανατροπές, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών, την επαναφορά των ελάχιστων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων με τη δημιουργία σταθερών και μόνιμων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου