Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Στην Βουλή η πρόταση απο το στέκι της έλξης για το 884/885 στο Βόλο!

Για άλλη μια φορά το στέκι της έλξης το blog των μηχανοδηγών αποδεικνύει ότι η άποψη του και  οι  προτάσεις  που καταθέτει δημόσια  φτάνουν μέχρι το Κοινοβούλιο!
Την πρόταση μας  να «σπάνε» δύο δρομολόγια Intercity από Αθήνα για Καλαμπάκα και προς Βόλο κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος

Στην αλλαγή της ώρας δύο δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Λάρισα προς Βόλο προκειμένου να
συνδεθούν με τα δρομολόγια του Προαστιακού Λάρισας – Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει η εταιρία, προανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης μιλώντας στη Βουλή.

Το θέμα έφερε στο Κοινοβούλιο με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνοντας ότι:
-το πρωινό δρομολόγιο αναχωρεί από τον Βόλο στις 5.30 και φθάνει στη Λάρισα στις 6.18 ενώ ο Προαστιακός αναχωρεί για Θεσσαλονίκη στις 6,
-το μεσημεριανό δρομολόγιο αναχωρεί από Λάρισα για Βόλο στις 14.30 ενώ ο Προαστιακός από Θεσσαλονίκη φθάνει στη Λάρισα στις 14.33,
-ενώ με το απογευματινό δρομολόγιο ένας επιβάτης ναι μεν προλαβαίνει την ανταπόκριση από Αθήνα αλλά, για λιγότερο από δέκα λεπτά, δεν προλαβαίνει την ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη για Βόλο.
«Τα όσα αναφέρω ως στοιχεία είναι απόσταγμα εμπειρίας στελεχών του ΟΣΕ και βεβαίως, δεν είναι δικά μου στοιχεία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι με κάποιες μεταβολές ολίγων λεπτών στα δρομολόγια, οι οποίες δεν επιβαρύνουν τη γραμμή, δεν επιφέρουν κόστος, δεν χρειάζονται επιπλέον προσωπικό, μπορούν να διευκολυνθούν οι επιβάτες που κατευθύνονται ή φεύγουν από τον Βόλο με τις ανταποκρίσεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης μέσω της Λάρισας βεβαίως», τόνισε ο κ. Χρ. Μπουκώρος και ξεκαθάρισε:
«Δεν έχει κάποια κομματική στόχευση η ερώτηση, ούτε καν –παρά τον χώρο που βρισκόμαστε- πολιτική χροιά. Θα έλεγα ότι είναι καθαρά υπηρεσιακού περιεχομένου, αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι ακόμα και σήμερα, το 2017, στην Ελλάδα οι υπηρεσίες, για να λειτουργήσουν, ορισμένες φορές έχουν ανάγκη από άνωθεν υποδείξεις ή ακόμα και εντολές».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προέτρεψε, ταυτόχρονα, τον υφυπουργό Μεταφορών: «Πρέπει να αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό αυτών των δρομολογίων, που θα εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και οπωσδήποτε θα προσθέσουν επιβάτες στη γραμμή του ΟΣΕ, πριν αναλάβουν οι Ferrovie dello Stato Italiane μετά την ιδιωτικοποίηση, η οποία βλέπουμε να βρίσκεται σε κάποια εξέλιξη, παρά τα προβλήματα».

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟΙ

«Έκανα την παρέμβασή μου προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και νομίζω πως τα δύο πρώτα δρομολόγια, τουλάχιστον, που είναι λίγο πιο εύκολο, θα θεραπευθούν στο συντομότερο χρονικό διάστημα, όπως απαιτείται μέσα στο πλέγμα συνεργειών μαζί με τον ΟΣΕ», απάντησε ο κ. Ν. Μαυραγάνης και εξήγησε ως προς το τρίτο (απογευματινό) δρομολόγιο:
«Για το τρίτο δρομολόγιο μου εξέφρασαν κάποιους τεχνικούς δισταγμούς. Θέλουν να το ξαναδούν. Υπάρχουν κάποια ζητήματα που άπτονται και της ΕΡΓΟΣΕ, με κάποια έργα που είναι σε εξέλιξη. Σε κάποια σημεία ακόμα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο εμείς κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες να το επεκτείνουμε και να το βελτιστοποιήσουμε στο μέγιστο, υπάρχει πρόβλημα. Διότι αντίθετα ερχόμενες αμαξοστοιχίες, το ίδιο χρονικό σημείο, βρίσκονται αντιμέτωπες, ουσιαστικά, στον κυκλοφοριακό φόρτο και γι’ αυτόν τον λόγο πολλές φορές το δεκάλεπτο ακόμα μπορεί να προξενήσει μια σύγχυση».

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -ΒΟΛΟΣ

Στη δευτερολογία του ο κ. Χρ. Μπουκώρος πρότεινε «την αναβίωση του ιστορικού δρομολογίου Καλαμπάκας-Βόλου στο πλαίσιο του θεσσαλικού σιδηροδρόμου, όπου αναίτια και πάλι η αμαξοστοιχία σταθμεύει για πολλές ώρες στη Λάρισα, ενώ με το ίδιο προσωπικό και χωρίς να επιβαρύνει και πάλι τη γραμμή θα μπορούσε, φέρνοντας έσοδα στον ΟΣΕ, να κάνει το παλαιό δρομολόγιο, που ήταν Καλαμπάκα-Βόλος, χωρίς καμία χρονική επιβάρυνση ή χωρίς καμία επιβάρυνση της γραμμής.
Επίσης, η συνδικαλιστική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος –εννοώ του ΣΥΡΙΖΑ- έχει κάνει μια πρόταση η οποία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και νομίζω ότι υιοθετείται από όλους. Για τα δρομολόγια 884 και 885, λοιπόν, θα μπορούσαν με διπλή μηχανή να κάνουν μια διάσπαση στον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων και το Intercity να συνεχίζει από Αθήνα για Καλαμπάκα και το δεύτερο να ακολουθεί τη διακλάδωση για Βόλο, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη δρομολόγιο, χωρίς έξοδα και πάλι».
«Είναι προφανές ότι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση», ανταπάντησε ο κ. Ν. Μαυραγάνης προσθέτοντας ότι η πρόταση θα μελετηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

www.eleftheria.gr

Εμείς απλά θα τονίσουμε ότι στην παρουσία του στην συνέλευση του Βόλου και στις συνομιλίες με τους συναδέλφους ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας, τόνισε ότι η μεγάλη και δύσκολη  προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα αφορά την σιδηροδρομική επανασύνδεση της πρωτεύουσας της Μαγνησίας με την Αθήνα και κάλεσε τους μηχανοδηγούς να συνεισφέρουν σε αυτήν και να κινητοποιήσουν και τους τοπικούς πολιτευτές καθώς το αίτημα αφορά το σύνολο του Νομού!
Όπως φαίνεται η αρχή έγινε και περιμένουμε με ενδιαφέρον την ανταπόκριση της πολιτείας και της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου