Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Προτάσεις για κυκλώματα εργασίας που αφήνουν τους 22 βοηθούς χωρίς έργο

Το στέκι της έλξης παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις συγκεκριμένων παρατάξεων για τα κυκλώματα εργασίας. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η τελευταία πρόταση της
ΠΑΣΚ (Δημ. Συμπαράταξη) που στήριξε δημόσια και η ΔΑΚΕ (Νέα Έλξη) για να αφήσει το ημερήσιο εμπορικό το Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και να το αναλάβει εφόλης το ΜΑΙ με 2 μηχανοδηγούς!

Η πρόταση αυτή της ΠΑΣΚ ωστόσο βγάζει τους βοηθούς μηχανοδηγού απο την εκτέλεση εμπορικού έργου, που αποτελεί βασικό πυλώνα της μαθητείας ενός μηχανοδηγού ενώ συνδυάζεται με την διανυκτέρευση που επιθυμεί η ΠΑΣΚ να πάρει το Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης στην Αθήνα (55 διαν 52). 
Και εδώ φυσικά υπάρχει η στροφή της ΠΑΣΚ. 
Οι συνδικαλιστές - και οι εναπομείναντες υποστηρίστηκτες της ΠΑΣΚ Έλξης - στην Βόρεια Ελλάδα μέχρι πρόσφατα ΑΠΕΡΙΠΤΑΝ κατηγορηματικά την πρόταση για διανυκτέρευση στην Λάρισα με τριπλό προαστιακό γιατί θα ...έλειπαν απο τα σπίτια τους, 24 ώρες (τόσο χρειαζόταν η διανυκτέρευση αυτή στο σύνολο της).
Το αίτημα τους έγινε δεκτό και την αμέσως επόμενη εβδομάδα πρότειναν  - οι ίδιοι συνδικαλιστές που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για το θέμα  -διανυκτέρευση που θα τους κρατάει μακριά απο τα σπίτια τους, 34 ώρες!
Καμία συνέπεια  κοινώς. Απλά συνεχή προσπάθεια για δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων. Και μάλιστα προσπάθειες που συνοδεύονται απο απειλές προς άλλους συναδέλφους (και όχι στην Διοίκηση) ότι η ΠΑΣΚ θα ...προσφύγει στο ΣΕΠΕ για τα ωράρια εργασίας επειδή ανακάλυψε μετά απο 7 χρόνια ότι το εμπορικό έχει υπερωρίες. Ή εντελώς ξαφνικά ανακαλύφθηκε ότι το προσωπικό στο ΜΘ δεν θέλει το εμπορικό.
Απειλές που δεν συγκινούν κανένα. Άλλωστε είδαμε που οδήγησε και αυτή η ρητορική σε άλλα μηχανοστάσια (εννοούμε στην εξεύρεση λύσεων φυσικά).
ΑΝ οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ θέλουν, μπορούν να ζητήσουν για αρχή να εκτελούν τα ρεπό τους. Ας ξεκινήσουν απο αυτό οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ στην Βόρεια Ελλάδα μπας και αρχίσουμε και εμείς να τους πιστεύουμε (αν και με τόσο δούλεμα απο το 2012 , αυτό είναι πολύ δύσκολο). 
Φυσικά όλοι αποδεχόμαστε την δεδομένη κούραση του προσωπικού του ΜΘ που βρίσκεται χωρίς προσλήψεις απο το 1984 (αλλά φταίει  και για αυτό η +ΣυνΕξέλιξη λέει η ΠΑΣΚ!!!) και την μεγάλη προσφορά των Μακεδόνων μηχανοδηγών που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό φέρνουν σε πέρας το έργο.
Για τον λόγο αυτό και με την δεδομένη αύξηση του εμπορικού έργου το τελευταίο διάστημα, η Κεντρική Υπηρεσία έβγαλε χτες πρόσκληση ενδιαφέροντος  για εθελοντές  επίκουρους στο ΜΘ και στην Αλεξανδρούπουλη (όπου επίσης έχουμε τρομερή έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων)
.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Τα τελευταία χρόνια  είναι γνωστό ότι η ΠΑΣΚ αποτελούσε ουρά της ΔΑΚΕ στην έλξη, ιστορικές έχουν μείνει οι συνελεύσεις που βλέπαμε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ να λένε ότι ..συμφωνούν κατά γράμμα με όσα λένε συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ενώ στην πρόσφατη συνέλευση στο ΜΑΙ , όταν η ΔΑΚΕ κατήγγειλε τις προαγωγές που έκανε η ΠΑΣΚΕ στο παρελθόν (αρχές δεκαετίας του 2000), κορυφαία στελέχη της "άλλοτε" κραταιάς δημοκρατικής παράταξης τήρησαν σιγήν ιχθύος....
Δείγμα φυσικά του τραγικού αδιεξόδου της ΠΑΣΚ στην έλξη. αδιεξόδου που έχει οδηγήσει τους πάντες να λοιδορούν την ιστορική αυτή παράταξη.
Ωστόσο
Είναι απορίας άξιο πως και η Νέα Έλξη/ΔΑΚΕ έκανε άμεσα δεκτή (και μάλιστα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρόταση της ΠΑΣΚ) για το εμπορικό στην Θεσσαλονίκη. 
Αν μάλιστα την συνδυάσουμε με την πρόταση για την διανυκτέρευση του ΜΘ στην Αθήνα, οι 22 βοηθοί μένουν με ελάχιστες υπηρεσίες.
Εκτός αν κάποιοι έχουν σκοπό να επαναφέρουν τις επικουρίες τις υποχρεωτικές (όπως τις ζήσαμε το 2013 το καλοκαίρι)για να κάνουν ντόρο και να δημιουργήσουν νέα προβλήματα . ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ.

Πραγματικά απορούμε.... Ελπίζουμε να μην μας πουν ότι το κάνουν για να πιέσουν για την μαθητεία...Με τα σημερινά κυκλώματα εργασίας η μαθητεία των βοηθών είναι πιο εύκολη απο ποτέ καθώς χρειάζονται απλές αλλαγές σε 4-5 υπηρεσίες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

υ.γ. Οι πιο μυημένοι πάντως αναφέρονται στην προσπάθεια της ΠΑΣΚ να χτυπήσει τα κυκλώματα εργασίας του ΜΑΙ (καθώς εκεί πλέον οι δυνάμεις της έχουν καταβαραθρωθεί)γιατί βλέπει το αυτονόητο - ότι δλδ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά- και αυτό ενοχλεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου