Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Σημαντικές αποφάσεις στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ

Το στέκι της έλξης στα πλαίσια της ουσιαστικής ενημέρωσης των σιδηροδρομικών, θα αναφερθεί σε σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε 
απο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου η επιλογή  του Διευθυντή της ΔΙΣΣΥ και του Διευθυντή Εκπαίδευσης θα μεταφερθεί στην επομένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί σήμερα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στο στέκι της έλξης , τα βιογραφικά των συναδέλφων που κατέθεσαν αίτηση για την πλήρωση των θέσεων (Δ/ντης ΔΙΣΣΥ κ Δ/ντης Σιδηροδρομικής Ακαδημίας) αποδεικνύουν περίτρανα την επιστημονική επάρκεια των επαγγελματιών σιδηροδρομικών και αποτελούν εγγύηση της  προσπάθειας που γίνεται να βγεί απο το τέλμα ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος, προκειμένου να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
Η έντονη κινητικότητα που υπάρχει στον ΟΣΕ αποδεικνύει τις δυνατότητες του μέσου ενώ θα πρέπει να τονίσουμε την τεράστια δυναμική και τις δυνατότητες που θα υπήρχαν εαν η εταιρεία ήταν ενιαία,αίτημα που οι σιδηροδρομικοί διεκδικούν εδώ και χρόνια.
Καθήκοντα εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή Δικτύου (και μέχρι την προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Διευθυντών σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις) αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Δ/της ΔΙΣΣΑ (Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού κ Ανάπτυξης)κ. Γρηγόρης Σαμπατακάκης.
Σημειώνουμε ότι το Οργανόγραμμα στον ΟΣΕ θα είναι έτοιμο τις επόμενες 20-25 μέρες και ελπίζουμε όσα ακούγονται για θετικές παρεμβάσεις και αλλαγές σε αυτό να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Παράλληλα, τρέχει σε συνεργασία με Διεθνή Οίκο γνωστού κύρους, η διαδικασία αποτύπωσης του περίφημου χρέους του ΟΣΕ προκειμένου να πληροφορηθεί η Ελληνική Κοινωνία και φυσικά και οι σιδηροδρομικοί  απο που αυτό προήλθε, πως δημιουργήθηκε (και φυσικά αν υφίσταται) και τι συμβάνει τέλος με τις περίφημες Κρατικές Ενισχύσεις.

Τέλος ενημερώνουμε ότι   η συζήτηση για την απόφαση για την εκπαίδευση προσωπικού ιδιωτικής εταιρείας (όπως αυτή αναφερόταν στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ-"Υπεύθυνου Εμπορευματικών Ροών") αναβλήθηκε -ορθότατα-μέχρι την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου