Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Απο Δημόσια Σχολή η εκπαίδευση και πιστοποίηση μηχανοδηγών στην Ιταλία


Μια απο τις σημαντικότερες ειδήσεις που βγήκαν απο την συνάντηση του Σωματείου μας με τους Ιταλούς συναδέλφους είναι ότι η εκπαίδευση και πιστοποίηση νέων μηχανοδηγών στην Ιταλία, γίνεται απο
Δημόσια σχολή η οποία αναλαμβάνει -υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών της Ιταλίας- την εκπαίδευση μηχανοδηγών εφόσον αυτοί προσληφθούν σε σιδηροδρομική εταιρεία (στην Ιταλία δραστηριοποιούνται όπως μάθαμε περίπου 32 ιδιωτικές εταιρείες στα εμπορεύματα).

Αυτή η είδηση αποδεικνύει και την πολύ σημαντική κίνηση  που έγινε με την ίδρυση της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας του ΟΣΕ, έπειτα απο πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών το 2016.
Μέχρι πρόσφατα άλλωστε πολλά ακούγαμε ακόμα και για ιδιωτικά ΙΕΚ που θα ...εκπαίδευαν και θα πιστοποιούσαν μηχανοδηγούς λες και οι άδειες μηχανοδήγησης δίνονται σωρηδόν απο φορείς που έχουν στόχο την κερδοφορία ως εκπαιδευτικά κέντρα, ενώ είχαμε ακούσει και ειρωνικά σχόλια για την σιδηροδρομική ακαδημία απο κάποιους που προφανώς αγνοούν τι ακριβώς συμβαίνει στην Ευρώπη.
Η ίδρυση της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας απο τον ΟΣΕ αποτελεί την εγγύηση για την εκπαίδευση και πιστοποίηση μηχανοδηγών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πολιτείας.
Αυτό που συμβαίνει στην προηγμένη σιδηροδρομικά Ευρώπη,μετά την ίδρυση της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας απο τον ΟΣΕ θα συμβαίνει και στην Ελλάδα.
Το ξέρουμε ότι πολλοί θα στεναχωρηθούν με αυτήν την ανάρτηση αλλά αυτή είναι μια είδηση που ικανοποίησε όλους τους Έλληνες μηχανοδηγούς.
Το ξαναγράφουμε, στην Ιταλία  την εκπαίδευση και πιστοποίηση των μηχανοδηγών πραγματοποιεί Δημόσια σχολή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου