Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Aφού διέλυσαν τα πολυιατρεία του ΟΣΕ (κ πολλών άλλων φορέων του Δημοσίου)τώρα κόβουν κορδέλες σε αυτά ιδιωτικών τραπεζών!


Μια εικόνα χίλιες λέξεις.Μια εικόνη της Ελληνικής πραγματικότητας με τους πολιτικούς του χτες να κάνουν να κάνουν δηλώσεις για το 
 "υπεύθυνο" συνδικαλιστικό κίνημα στε ιδιωτική τράπεζα που δημιούργησε - και καλά έκανε λέμε εμείς- τα πολυϊατρεία για τους εργαζόμενους της Τράπεζας.

ΔΕΝ μας ενοχλεί η δράση των συνδικάτων,έστω και αν η παρουσία πολιτικών αρχηγών του ΧΤΕΣ,στα εγκαίνια των πολυιατρείων αυτών αποτελεί σαφές μήνυμα  στήριξης   στην νέα συνδικαλιστική παράταξη που είναι στα σπάργανα, θα διασπάσει την ΔΑΚΕ και θα αντιπροσωπεύει τον λεγόμενο υπεύθυνο συνδικαλισμό, με τις ευλογίες του Κ. Μητσοτάκη.
ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΡΓΗ η παρουσία των πολιτικών ταγών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που με δικές τους αποφάσεις διέλυσαν ανάλογες δομές στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάνοντας λόγο για "προνόμια" και μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η χώρα για να πάει μπροστά και τώρα αυτά τα ίδια πρόσωπα ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να μιλάνε για διαμάντια που φτιάχνουν τα συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα.(και καλά κάνουν και τα φτιάχνουν το ξαναλέμε- και μπράβο τους).
ΑΥΤΟΙ που διέλυσαν (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τα πολυιατρεία του ΟΣΕ, χτυπώντας με κάθε μέσο τις δομές που δημιούργησαν με κόπο και αίμα οι σιδηροδρομικοί, σήμερα έχουν το θράσος κ φωτογραφίζονται σε εγκαίνια αντίστοιχων δομών που ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ και ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να διαλύσουν με πολιτικές τους αποφάσεις!
Το μόνο που απομένει είναι να δούμε και συνδικαλιστές στον σιδηρόδρομο να αποθεώνουν την ενέργεια των εκπροσώπων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας το πολύ πρόσφατο χτές και τι έκαναν για την διάλυση ανάλογων δομών αυτές οι πολιτικές δυνάμεις.

Πρόκειται για ΜΕΓΑ ΘΡΑΣΣΟΣ αλλά και την απόδειξη της απαξίωσης της πολιτικής ζωής του τόπου.
Οι σιδηροδρομικοί ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ τα πολυιατρεία στον Όμιλο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ και ποιοι με τις πολιτικές τους αποφάσεις ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ.
Ας τους δούν τώρα, να φωτογραφίζονται μιλώντας για το "υπεύθυνο συνδικάτο".Οι σιδηροδρομικοί ήταν ανεύθυνοι μάλλον.
Μόλις μέχρι χτες οι ίδιοι πολιτικοί, έβγαζαν πύρινους λόγους και ζητούσαν την διάλυση αντίστοιχων δομών που υπήρχαν σε Δημόσιους Οργανισμούς.

Χρέος μας να θυμίζουμε στους σιδηροδρομικούς τα αυτονόητα.
Χρέος μας να αποκαλύπτουμε τον ρόλο των πολιτικών ταγών αυτής της χώρας, που νομίζουν ότι ξεχνάμε.

ΟΧΙ δεν ξεχνάμε.
Και θα ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ  για την επαναφορά των δομών που κατήργησαν όλοι αυτοί οι πολιτικοί ταγοί με τις πολιτικές τους αποφάσεις.
ΔΕΝ θα τους καλέσουμε στα εγκαίνια όμως.....Γιατί θυμόμαστε.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

3 σχόλια:

  1. Το σενάριο είναι γνωστό πλέον.Η συνάντηση έγινε πριν μερικές μέρες κ ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες.3 παρόντες τουλάχιστο.Κορυφαίος συνδικαλιστής της έλξης συστημένος απο παράγοντα της ΝΔ,κολλητό του Κούλη,περιφερόμενος διαχρονικά και wannabe παράγοντας ο δεύτερος,παραπαίδι ο τρίτος,της σφαλιάρας που λέμε.
    Το deal έκλεισε αφού η νέα παράταξη στην ΓΣΕΕ θα παρουσιαστεί σύντομα ενδεχομένως και μέχρι τα μέσα-τέλη Μαΐου παρουσία και κορυφαίων πολιτικών.
    Η διάσπαση της ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο θα είναι συνέπεια της και γεγονός η επιστροφή στον "φυσικό χώρο" -της ακροδεξιάς του Άδωνη και του Κούλη- του wannabe παράγοντα,επίσης.Μπες-βγές άλλωστε τόσα χρόνια,τον ξέρει τον δρόμο. Η ΔΑΚΕ δεν χάνει τίποτα απο δαύτους.
    Η συμφωνία περιλαμβάνει μετακίνηση του wannabe παράγοντα σε εργατικό κέντρο -αν τα καταφέρει φυσικά-στις επόμενες εκλογές της ΠΕΠΕ,ενώ το παραπαίδι μπαίνει στο ΔΣ και πέρνει την παράταξη. Ποια παράταξη και με ποιους,αυτό είναι ένα ερώτημα.Και αν ο Κούλης το 2019 χάσει,που θα χάσει,το επόμενο ερώτημα αφορά αυτούς που διασπάσανε την ΔΑΚΕ. Αλλά αυτό είναι μακρινό ακόμα.
    Το θέμα είναι ότι ο wannabe παράγοντας, ακόμη δεν έχει βρεί το επιχείρημα για να δέσει την προσχώρηση στο χτες που κατήγγειλε μέχρι πρόσφατα,με περίσσιο πάθος η αλήθεια είναι.Η δράση κάποιων του δένει τα χέρια.Ενδεχομένως να παρουσιαστεί ως συνάντηση στο νέο και ελπιδοφόρο φορέα της ΓΣΕΕ.(Και ιστορίες).
    Οι προαγωγές θα ήταν ένα πρόσχημα,φτηνό μεν αλλά πισιάρικο για λίγους,αλλά δεν τον πέρνει σε αυτό το κομμάτι, το ξέρει και το σκέφτεται.
    Όσο και να θέλουν να κρύβονται οι διαχρονικοί καμπαλέρος ,αυτοί που πρέπει,πλέον ξέρουν.
    Όπως ξέρανε ότι το κόλπο με τις αγωγές για τις προαγωγές,είχε κλειστεί σε ραντεβού σε περιφερειακό καφέ,διαμεσολαβητής γνωστή περσόνα άλλου κλάδου,που ασχολείται με την έλξη για να μην ασχολούνται μαζί του,άλλοι.
    Οι αγωγές, έλεγε το σχέδιο,θα γινόντουσαν ομαδικά, το τσάμπα θα το διασφάλιζε αυτό, με την στήριξη του Σωματείου θα λέγανε κιόλας και θα δινόταν πολιτική χροιά,ενδεχομένως με επερώτηση στην Βουλή.
    Με τον τρόπο αυτό θα θέλανε να παίξουν μπάλα και με τους Ιταλούς-οι αφελείς-,που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    Απλά υποτιμήσανε, όλοι αυτοί,τον ανθρώπινο παράγοντα.
    Και κυρίως ότι οι νέοι άνθρωποι,δεν τους φοβούνται.Αντίθετα όταν προσβάλλονται γίνονται θερία.
    Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες.
    Ενδιαφέρουσες ιστορίες και οι συνελεύσεις είναι κοντά.

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αετος και ο νυφιτσας που ηταν?.... δεν ηταν στη συναντηση?....δεν χωραγαν στο τραπεζι η τους ειχαν στειλει περιπτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπανε σουρβαιρορ πίνοντας περτοκαλαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή