Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

H TΡΑΙΝΟΣΕ περνά στην ψηφιακή εποχή,το χτές φωνάζει...

Στην ψηφιοποίηση των φακέλων των εργαζομένων της περνά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετατρέποντας τους απαρχαιωμένους φακέλους σε ηλεκρονική μορφή. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ενέργεια αυτή 
γίνεται με ανάθεση εργολαβίας,την οποία και εμείς σήμερα πληροφορηθήκαμε γεγονός που δείχνει ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων Διοικήσεων.

Αυτό που δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε είναι η σκόνη που σηκώνουν ορισμένοι για ένα απλό θέμα.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περνά απλά στην ψηφιακή εποχή.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αντίθετα  μας προβληματίζει σοβαρά η σκόνη που προσπαθούν να σηκώσουν συνδικαλιστές του χτες.
Ορισμένοι εκ των εκπροσώπων του χτες κάνουν λόγο για προσωπικά δεδομένα που ...κινδυνεύουν, την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι ΟΛΑ τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων έχουν μεταφερθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για την αγορά της εταιρείας. Δηλαδή όλη η σιδηροδρομική πιάτσα ξέρει τα πάντα για εμάς. (και..έχει υπογράψει συμφωνητικό εμπιστευτικότητας...).
Και φυσικά,δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για τον οποίο θα μπορούσαν να διαρρεύσουν τα στοιχεία αυτά.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε λοιπόν τι ενοχλεί τους εκπροσώπους του χτες. 
Αν είναι η εργολαβία, μαζί τους, την καταγγέλουμε και μαζί όλους όσους έχουν σχέση εργολαβική με την εταιρεία και με μπροστάρη την ΠΟΣ, κάνουμε....χαμό!
Αν είναι κάτι άλλο που τους προκαλεί ανησυχία,ας βγούν να το πουν ευθέως.

Εμείς πάντως προτείνουμε, εφόσον κάποιους τους έπιασε κάψα για το θέμα αυτό, να γίνει η δουλειά απο εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (αν είναι να διώξουμε ΟΛΟΥΣ όμως τους εργολάβους) ή διαφορετικά να γίνει ΥΠΟ την επίβλεψη εργαζόμενων  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες δραστηριότητες).

Αλήθεια,αναρωτιόμαστε.
Τι ακριβώς ενοχλεί τους εκπροσώπους του χτες ; 
Έχουμε να φοβηθούμε κάτι ; 
Δηλαδή τι πιστεύουν, ότι οι Ιταλοί θα εξακολουθούν να βγάζουν την υπηρεσία για παράδειγμα σε χαρτί,χειρόγραφα ;


To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου