Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Δεν βγαίνουν οι καλοκαιρινές άδειες για τους μηχανοδηγούς,συσκέψεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Περιμένουμε να δούμε τι θα προτείνει η ΔΙΚΑΜ που απο πέρυσι τον Οκτώβρη,γνωρίζει τον φετινό προγραμματισμό καλοκαιρινών αδειών αλλά δεν τον έχει αναρτήσει επίσημα, παρά το ότι 
είχε ζητηθεί να γίνει αυτό εδώ και μήνες.

Συσκέψεις επί συσκέψεων τις τελευταίες μέρες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα των καλοκαιρινών αδειών.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περίμενε την καταγγελία στο ΣΕΠΕ απο το Σωματείο μας για να χρεώσει τις -όποιες -αποφάσεις που ενδέχεται να λάβει στην ΠΕΠΕ,αλλά την πάτησε και πάλι, η καταγγελία θα γίνει την χρονική στιγμή που πρέπει.
Εξιλαστήριο θύμα ο κ. Τσαλίδης δεν πρόκειται να βρεί.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες οι άδειες δεν βγαίνουν με τίποτα και οι προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, θα προκαλέσουν μεγαλύτερες ακόμα αντιδράσεις στους μηχανοδηγούς.
Αντί εδώ και μήνες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ασχολείται με το μέγα θέμα της έλλειψης προσωπικού,τρέχει και πάλι στο παρά πέντε να δει τι θα κάνει με τις καλοκαιρινές άδειες.
Μάλιστα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει ειδοποιήσει κανένα απο την ΠΕΠΕ για όσα σχεδιάζει.....
Την ίδια ώρα έχει συνάψει συμφωνία για την μεταφορά των σωλήνων μέσα στο καλοκαίρι....
Εμείς τι να πούμε.....
Φυσικά το πρόβλημα με τις καλοκαιρινές άδειες έρχεται απο πολύ μακριά καθώς αποτελεί την τελική έκβαση των  πολιτικών  που επέβαλαν την υπερεργασία στον κλάδο  τα τελευταία χρόνια.
Οι ευθύνες είναι πολιτικές αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ και τις ευθύνες όσων είχαν την ευθύνη στο Σωματείο,δεκαετίες τώρα.
Κάποιοι εξ αυτών σήμερα απο Διευθυντική θέση πλέον, θα προτείνουν αποφάσεις που θα αποτελούν συνέπεια της συνδικαλιστικής τους ανυπαρξίας.
'Έτσι δεν είναι συνάδελφε Επαμεινώνδα ; 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου