Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΓΣΕΕ : Πουλάνε δήθεν επιτυχίες στους πολίτες και ύστερα αυτοδιαψεύδονται με αντιδημοκρατικές τροπολογίες

Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ για τα θέλω των νεοφιλελε ταλιμπάν που  περνά η Ελληνική Κυβέρνηση, με τροπολογίες στο Νομοσχέδιο για την ...αλιεία
Με τροπολογίες που εσπευσμένα και εκπρόθεσμα φέρνει η κυβέρνηση, ευτελίζοντας κάθε
δημοκρατική διαδικασία, σε νομοσχέδιο μάλιστα για την αλιεία(;;;), επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το διαζύγιο της παρούσας κυβέρνησης με την αλήθεια.
Μετά το τράβηγμα του αυτιού από τους δανειστές στην κυβέρνηση για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε στα πρόσφατα μέτρα εφαρμογής του συμπληρωματικού μνημονίου, τώρα αναγκάζεται να αποτυπώσει με τις υπό ψήφιση τροπολογίες την πραγματική συμφωνία με τους δανειστές. 
Μια συμφωνία που μόνον «επιτυχής» δεν είναι παρά τις συνεχείς προσπάθειες κυβερνητικής παραπληροφόρησης για το αντίθετο.
Η ΓΣΕΕ έπραξε στο ακέραιο ό,τι της αναλογούσε για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, με όλα τα μέσα και όπλα που διαθέτει, όμως η κυβέρνηση δίνει ακάλυπτες επιταγές για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το ασφαλιστικό. Αυτό είναι πλέον ορατό σε όλους γιατί ο «λογαριασμός» έχει:
Διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων.
Αναγνώριση του lock out των εργοδοτών.
Πρόσθετες μειώσεις στις συντάξεις.
Διευκόλυνση των κατασχέσεων ιδιοκτησίας των καταχρεωμένων πλέον απλήρωτων και απολυμένων εργαζομένων και επαγγελματιών.

Η ΓΣΕΕ καλεί τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τις οργανώσεις μέλη της, να καταδικάσουν την κοροϊδία και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης, που έχει «τερματίσει» σε αυταπάτες και συνεχείς αυτοδιαψεύσεις. 
Στη συνείδηση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλών πολιτών, έχει αποκαλυφθεί πλέον ο ρόλος και η σκοπιμότητα. 
Με τα συνδικάτα μας συνεχίζουμε αγωνιστικά και μαχητικά!
Για την κοινωνία, με την κοινωνία, στους δρόμους του αγώνα!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου