Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Νέα συγκέντρωση κατοίκων στα Σεπόλια για τις διαβάσεις

Σε τρίτη συνεχόμενη κινητοποίηση μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες προχώρησαν χθες κάτοικοι των Σεπολίων στις γραμμές των τρένων του ΟΣΕ επί της οδού Αγίου Μελετίου, έπειτα από τον τραγικό θάνατο που βρήκε μια γειτόνισσά τους στην αφύλακτη διάβαση στην οδό Δαμβέργη στις 2/2/2017.

Ηταν το δεύτερο θύμα μιας διερχόμενης αμαξοστοιχίας, καθώς στις 31/5/2015 ακόμη μια γειτόνισσά τους έχασε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Κατά τη χθεσινή κινητοποίηση, που διοργανώθηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων και την Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Κάτοικων της περιοχής, συμμετείχαν νέοι της περιοχής έως και μέλη του ΚΑΠΗ Σεπολίων.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ανυποχώρητοι μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων πάνω στα αιτήματα που έχουν θέσει προς τον ΟΣΕ για την άμεση υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή διάβαση πεζών και αυτοκινήτων και την άμεση υλοποίηση του έργου τής πλήρους υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ με γνώμονα τις προτάσεις και ανάγκες των κατοίκων.

Μετά τις δύο προηγούμενες κινητοποιήσεις, επιτεύχθηκε συνάντηση στις 9/6 με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Κώστα Πετράκη, ο όποιος δεσμεύτηκε ότι σε ένα μήνα θα τους παρουσιάσει μελέτη για τα μέτρα ασφαλούς διέλευσης των κατοίκων και ότι, στη συνέχεια, θα απαιτηθούν 10 μέρες για την κατασκευή τους.

Για το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών τούς ενημέρωσε ότι υπάρχει απόφαση και εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, ενώ για τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της δημοπράτησης «όρισε» τον μήνα Οκτώβριο, μήνα που εκτιμά ότι θα ξεκινήσουν και τα έργα.

Εξάλλου, στις 15/6 η Λαϊκή Συνέλευση και η επιτροπή κατοίκων κατέθεσαν υπόμνημα με τις πρώτες υπογραφές κατοίκων προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, απαιτώντας να συζητηθεί το θέμα στην πρώτη του συνεδρίαση σε ημερήσια διάταξη. Μια μέρα μετά, έλαβαν τη μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ για την υπογειοποίηση των γραμμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια (από το 2006) που το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή κατοίκων της περιοχής περί αναστολής εκτέλεσης του υπέργειου έργου για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου. Κι όμως, οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια Αττικής, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και ο Δήμος Αθηναίων ποτέ δεν υλοποίησαν την παραπάνω απόφαση.

Δεδομένων των δύο θανατηφόρων περιστατικών, αλλά και του γεγονότος ότι κυριολεκτικά συμβιώνουν επάνω στις γραμμές 7 σχολεία όλων των βαθμίδων, με εκατοντάδες μαθητές να περιδιαβάζουν τις αφύλακτες πεζο-διαβάσεις, οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν για άλλη μια φορά νέο σχεδιασμό για το σύνολο των γραμμών, που θα βάζει τέρμα στον αναγκαστικό διαχωρισμό και την γκετοποίηση των γειτονιών τους, με την πλήρη υπογειοποίηση σε όλο το μήκος τους.

Προγραμματίζουν, δε, νέα κινητοποίηση στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αγίου Μελετίου την ερχόμενη Δευτέρα 26/6 στις 7 μ.μ.

www.efsyn.Gr - Τάσος Σαράντης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου