Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Μίκρυνε την Νέα Έλξη,αφού πρώτα διέλυσε την ΔΑΚΕ Έλξης και εντάχθηκε στην Ενότητα.Τώρα τι επόμενο;

Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί πλέον στην παράταξη της Νέας Έλξης μετά τους χειρισμούς του επικεφαλή της.Η χτεσινή αποχώρηση της Νέας Έλξης απο την συνέλευση στο Ρέντη, για πρώτη φορά μετά
απο δεκαετίες, έδειξε τις διαλυτικές τάσεις που επικρατούν στην άλλοτε κραταιά παράταξη.
Διαλυτικές τάσεις που φέρουν την υπογραφή και αποτελούν συνέπεια των πράξεων ή των παραλείψεων του συναδέλφου Τουρλή.
Όπως σχολίαζε μηχανοδηγός μετά την λήξη της συνέλευσης, ΠΟΤΕ στο παρελθόν η ΔΑΚΕ ΄(Νέα Έλξη σήμερα) δεν είχε αποχωρήσει απο συνέλευση επειδή έβλεπε ότι το αποτέλεσμα δεν την βολεύει. Η μέθοδος της άτακτης φυγής συνιστά αποδοχή καθαρής ήττας .

Η ουσία
Η Νέα Έλξη μαζί με την ΠΑΣΚ και την ΆΣΚΕ  εδώ και 1 χρόνο επένδυσαν αποκλειστικά στην αποδόμηση της ηγεσίας του Σωματείου μας, έχοντας ως στόχο τις φετινές συνελεύσεις όπου είχαν σχεδιάσει την καταψήφιση του απολογισμού δράσης με τις συνεπακόλουθες συνέπειες.
Πραγματικά, απο την πρώτη μέρα των συνελεύσεων με τις τοποθετήσεις τους οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΑΣΚΕ επέδειξαν πρωτοφανή μικρότητα, καταφερόμενοι ακόμα και με χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του Προεδρείου κ των εκπροσώπων της +ΣυνΕξέλιξης. 
Μάλιστα η τοποθέτηση του αρχισυνδικαλιστή της ΠΑΣΚ Νώντα Θεοδωρόπουλου σε θέση Υποδιευθυντή στην Κεντρική Υπηρεσία τους έδωσε και τον γνωστό αέρα της αλλαζονείας της εξουσίας με συνεχή υπονοούμενα να αιωρούνται για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Ωστόσο σε κάθε έδρα που επισκεπτόταν το Σωματείο μας, οι μηχανοδηγοί δεν ακολουθούσαν....
Χτες και προχτές τα στελέχη της Νέας Έλξης προσπάθησαν να συγκεντρώσουν κόσμο στο ΜΑΙ, βλέποντας το κλίμα που επικρατούσε στο Κεντρικό Μηχανοστάσιο. Επιστρατεύτηκαν τηλέφωνα,sms και έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει μια αξιοπρεπής παρουσία.
Όμως στην εικόνα της συνέλευσης και στην μαζική παρουσία των μηχανοδηγών, οι συνδικαλιστές της Νέας Έλξης κυριολεκτικά πανικοβλήθηκαν και αποφάσισαν να αποχωρήσουν πριν τις δευτερολογίες,πράξη που συνιστά και 2ο συνδικαλιστικό ατόπημα αφού δεν κάθισαν να ακούσουν ούτε τις απαντήσεις σε αυτά που κατήγγειλαν!

Η αποχώρηση της Νέας Έλξης μίκρυνε την παράταξη 
Οι φτηνές δικαιολογίες για τα στελέχη της παράταξης που ..εργάζονταν επειδή τους έστησε το Φύλλο Υπηρεσίας στο ΜΑΙ, δεν πείθουν κανένα.
Άλλωστε η δική μας πληροφόρηση αναφέρει ότι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ζήτησαν να πάνε διανυκτέρευση γιατί θα βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να υπερψηφίσουν τον απολογισμό,σε βάρος της παραταξιακής γραμμής της Νέας Έλξης και προτίμησαν να μην προσέλθουν τελικά.
Και οι δικαιολογίες της Νέας Έλξης δεν πείθουν κανένα γιατί η Νέα Έλξη πρόσφατα διχοτομήθηκε με τον συνάδελφο Δρίτσα να αποχωρεί ενώ ο συνάδελφος Τουρλής εγκατέλειψε την ΔΑΚΕ προσετεριζόμενος την Ενότητα, μια νέα παράταξη που τελεί υπό την σκέπη της Νέας Δημοκρατίας του Κ. Μητσοτάκη,με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η επιλογή του συναδέλφου Τουρλή να φυγομαχήσει η Νέα Έλξη συνιστά αποδοχή της καθαρής ήττας που έχει υποστεί σε όλα τα επίπεδα η παράταξη που ηγείται και ο ίδιος προσωπικά. Εδώ και 2 χρόνια έκανε τα πάντα για να απαξιώσει το Προεδρείο.
Πολλές είναι πλέον οι φωνές για τα στρατηγικά αδιέξοδα στα οποία οδηγείτε η Νέα Έλξη με τις εμμονικές επιλογές του συναδέλφου Τουρλή.
Τέλος,η ανακοίνωση της Νέας Έλξης για παρωδία-συνέλευση την ώρα που σε αυτήν συμμετείχαν 70 μηχανοδηγοί, συνιστά σοβαρή ασέβεια προς τους συναδέλφους που έδωσαν μαζικά το παρών στο Κεντρικό μηχανοστάσιο.
Όσες ανώνυμες επιστολές κ να διακινεί η Νέα Ελξη η αλήθεια δεν κρύβεται!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου