Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

H προσφυγή της ΠΕΠΕ σε Υπουργείο Εργασίας - ΣΕΠΕ για τα ρεπό - άδειες

Μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ του Σωματειου μας , κατατέθηκε η προσφυγή μας στο Υπουργείο Εργασίας κ στο ΣΕΠΕ για το θέμα της μη χορήγησης αναπαύσεων αλλά και για την πραξικοπηματική ενέργεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το θέμα της καλοκαιρινής άδειας. Διαβάζουμε Δια της παρούσας αιτούμαστε, σύμφωνα με το άρθρο 3 του
3996/2011, την ενώπιον της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου σας διενέργεια τριμερούς συμφιλιωτικής διαδικασίας με την εργοδότρια εταιρεία μας «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Μεταφορές – Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΤΡΑΙΝΟΣΕ  Α.Ε.»,που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου αρ. 1-3 όπωςεκπροσωπείται νόμιμα, για το κάτωθι θέμα:
    -Συστηματική παραβίαση από την εργοδότρια εταιρεία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ  Α.Ε.» των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν την εκ του νόμου προβλεπόμενη εβδομαδιαία ημερήσια ανάπαυση (ρεπό) καθώς και των διατάξεων που αφορούν την ετήσια κανονική άδεια των Μηχανοδηγών, παρά τις συνεχείς προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες μας. Σημειωτέον δε, ότι οι εν λόγω διατάξεις είναι διατάξεις αναγκαστικού δικαίου και η εφαρμογή τους δεν επαφίεται στη βούληση του εργοδότη.
 Ειδικότερα, η Διοίκηση της εργοδότριας εταιρείας «ΤΡΑΙΝΟΣΕ  Α.Ε.» παραβιάζει το νόμο και παραβλέπει την ιδιαιτερότητα των συνθηκών παροχής εργασίας των Μηχανοδηγών (έντονη επικινδυνότητα, ιδιαίτερα υψηλός βαθμός απαιτούμενης συγκέντρωσης προς αποφυγή ατυχημάτων, εργασία τη νύχτα) και αρνείται πεισματικά να μας χορηγήσει τις ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης αλλά και τις ετήσιες άδειές μας με αποτέλεσμα τη σωματική και ψυχολογική εξόντωσή μας, την επίταση της επικινδυνότητας της εργασίας μας και τη διακινδύνευση της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
   
Το ΔΣ 

Δικό μας σχόλιο 
Η διαδικασία πλέον χωρίζεται σε 2 στάδια . Στην συζήτηση στην τριμερή κ στην συνέχεια σε Τοπικά καταστήματα Επιθεώρησης Εργασίας. 
Στόχος μας η άμεση προκήρυξη προσλήψεων κ ο σεβασμός στον επαγγελματία μηχανοδηγό , που κάποιοι -αγνώμονες-  θεωρούσαν ότι αποτελεί ρομπότ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου