Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία (που ακούει Δημόσιο και στρίβει) και το ΚΚΕ (!!!) γιατί ...η κρατικοποίηση τελικά θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση !!! Μαζί με Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ καταψήφισαν επίσης Χρυσή Αυγή και Ποτάμι. Παρών απο Ένωση Κεντρώων και ΠΑΣΟΚ.
Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια
της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι καταψήφισαν, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την ειδική εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και την κατάργηση του ΣΑΣΘ και συνάμα, τη δημιουργία της εταιρείας «Οργανισµός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Ανώνυµη Εταιρία» (Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.), με διακριτικό τίτλο «ΟΣΕΘ Α.Ε.» και της θυγατρικής «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Ανώνυµη Εταιρία (Α.Σ.Υ.Θ. Α.Ε.)», µε σκοπό την εκτέλεση του αστικού συγκοινωνιακού έργου, µε λεωφορεία, µέσα σταθερής υπόγειας τροχιάς (Μετρό Θεσσαλονίκης), καθώς και σταθερής επίγειας τροχιάς.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως δεν προσκλήθηκε στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, και γι’ αυτό το λόγο δεν παρέστη, ούτε εκπροσωπήθηκε.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ανακοίνωση σε απάντηση σημερινού δελτίου Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), αλλά και δημοσιευμάτων για τη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής.

Η ΠΕΔ-ΚΜ, σε ανακοίνωση της, έκανε λόγο για αποκλεισμό δημάρχων από τη συζήτηση και επισήμανε ότι μεταξύ αυτών που κλήθηκαν ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου