Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Να είμαστε καλά, να ανταμώνουμε!


Δυο καλοί συνάδελφοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα στην Βόρεια Ελλάδα,οι φίλοι μας Νίκος Γκιουζελόπουλος και ο Θ.Βουτσίνος και όπως συμβαίνει παραδοσιακά διοργάνωσαν το κέρασμα στους υπολοίπους σήμερα στο ΜΘ. Πολλοί συνάδελφοι προσήλθαν για να
ευχηθούν στους συναδέλφους καλή συνέχεια στην νέα φάση της ζωής τους. 

Το ίδιο κάνουμε και εμείς με την σειρά μας και θα χαιρόμαστε να συναντάμε τους 2 συναδέλφους μας στα τρένα.
Είναι πραγματικά απο τις στιγμές που οι μηχανοδηγοί ανταμώνουν για να θυμηθούν τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής πάνω στα τρένα. 
Να θυμούνται τις δυσκολίες και να αναπολούν  ευχάριστες στιγμές,φεύγοντας όρθιοι και υγιείς και με αξιοπρέπεια απο ένα πολύ δύσκολο εργασιακό περιβάλλον,ένα περιβάλλον στο οποίο αφιέρωσαν μια ζωή,αφήνοντας πίσω πράγματα που άλλοι θεωρούν δεδομένα. Ιδιαίτερα στο ΜΘ, που οι μηχανοδηγοί προσφέρουν πολλά κάτω απο εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες χρόνια τώρα.
Ο μηχανοδηγός λόγω της φύσης του επαγγέλματος του, στερείται ώρες οικογενειακής ζωής,περιορίζει τον κοινωνικό του περίγυρο και δεύτερο σπίτι του αποτελούν οι μηχανές και τα μηχανοστάσια,πάντα στην υπηρεσία του σιδηροδρόμου και του επιβατικού κοινού. 
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα  η έλλειψη προσωπικού αλλά και οι λανθασμένες λογικές δεκαετιών απο τα συνδικάτα, έδωσαν την ευκαιρία σε πολιτεία και Διοικήσεις να οξύνουν το πρόβλημα σε βάρος της προσωπικής μας ζωής με την υπερεργασία να αποτελεί κανόνα και όχι εξαίρεση.
Το μεγάλο αυτό  πρόβλημα που όλοι το βιώνουμε,προσπαθούμε  τα τελευταία χρόνια να το αλλάξουμε,ανατρέποντας λογικές αλλά  τα κακώς κείμενα όλων αυτών των  δεκαετιών.
Την διάσταση αυτή πλέον προσπαθούν να αναδείξουν και τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα, με πρωτοπόρους τους Ιταλούς συναδέλφους που αυτή την περίοδο διοργανώνουν για το θέμα ημερίδες σε όλη την Ιταλία,θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την Ιταλική κοινωνία για το θέμα αυτό και το συνταξιοδοτικό των μηχανοδηγών. Και αυτό παρά το ότι στην προηγμένη Ευρώπη οι καταστάσεις είναι πολύ καλύτερες για τους μηχανοδηγούς.
Να είμαστε καλά λοιπόν όλοι,να έχουμε υγεία και να ανταμώνουμε!
Στον Νίκο και τον Θανάση, καλή συνέχεια και να είναι υγιείς και δυνατοί!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου