Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Το ελληνικό δημόσιο αποζημίωσε με 12 εκατ. την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κυρίως, λόγω Ειδομένης

Δόθηκε και το Πράσινο φως» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Απομένουν τα τυπικά

Το ελληνικό δημόσιο αποζημίωσε με 12 εκατ. την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την
οικονομική ζημία που υπέστη κατά τα έτη 2015 και 2016.


Η οικονομική ζημιά προέρχεται, κυρίως, από τον αποκλεισμό της Ειδομένης, στις αρχές και τέλη του 2015, αλλά και στα μέσα περίπου του 2016.

Οι σιδηροδρομικοί αποκλεισμοί είχαν σαν αποτέλεσμα η συμφωνία με την Cosco και με άλλες εταιρείες για τη μεταφορά εμπορευμάτων, από το Ικόνιο προς την Κεντρική Ευρώπη, να δοκιμαστεί, φτάνοντας μέχρι και σε απώλεια πελατών.

Πάντως, με την εν λόγω εκταμίευση κλείνει ακόμα ένα “μέτωπο” για την ομαλή μεταβίβαση της εταιρείας στους Ιταλούς της FS.

Ξεπεράστηκε το τελευταίο εμπόδιο για την μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι 45 εκατ., στους Ιταλούς της Ferrovie Dello Stato Italiane.

Του Φώτη Φωτεινού - metaforespress.gr 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως», εγκρίνοντας τις τροποποιήσεις για τις συμβάσεις των άγονων σιδηροδρομικών γραμμών, οι οποίες αποτιμήθηκαν έως 49 εκατ. ετησίως.

Η υπογραφή της οικονομικής συμφωνίας για τη μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει, εάν συνδυαστεί με την ελληνοϊταλική συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα, με την συμμετοχή του Έλληνα και Ιταλού πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου