Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Προβληματισμός για την σημερινή συγκέντρωση της ΠΟΣ

Οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά για την σημερινή απογοητευτική εικόνα της συγκέντρωσης που διοργάνωσαν στην είσοδο της Καρόλου.

Ελάχιστοι ήταν οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που
έδωσαν το παρών. με τους συνδικαλιστές να αναρωτιούνται που βρίσκονται.

Εντελώς άστοχη η τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας, που στον λόγο του ξέχασε το πως φτάσαμε εδώ (Νόμος 3891-2010  - ένταξη ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013 και πολλά άλλα) αλλά ασχολήθηκε μόνο για το σήμερα,ενώ εντύπωση έκανε η διαρκής αναφορά του στο νέο περιβάλλον που θα βρούν οι εργαζόμενοι. Θα πρέπει να μας εξηγήσει ποιο είναι αυτό και τι ακριβώς εννοεί τελικά.
Άναρθες κραυγές απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που αναρωτήθηκε δια του εκπροσώπου του,αν οι εργαζόμενοι είναι στις ουρές για το χιλιάρικο.
Αντί να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική για την μηδαμινή του παρουσία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ΠΑΜΕ έκανε λόγο μέχρι και για υπνωτισμένους εργαζόμενους που δεν αντιλαμβάνονται τα προφανή.
Ίσως οι εκπρόσωποι του, δεν είναι ικανοί να τα εξηγήσουν λέμε εμείς. Προφανώς όμως τα κατάλαβαν οι παριστάμενοι του ΠΑΜΕ που χειροκρότησαν με θέρμη τον εκπρόσωπο τους.
Το παρών έδωσαν βουλευτής του ΚΚΕ και ο Δημήτρης Στρατούλης απο την ΛΑΕ, ο οποίος έκανε λόγο για μαύρη μέρα για τον σιδηρόδρομο και την χώρα και εμείς συμφωνούμε μαζί του.
Η ουσία είναι ότι η συγκέντρωση της ΠΟΣ ήταν απογοητευτική απο πλευράς συμμετοχής εργαζομένων και αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους ιθύνοντες καθώς ο ρόλος της Ομοσπονδίας θα είναι κομβικός το επόμενο διάστημα.
Χαιρετισμό απηύθυναν συνάδελφοι απο συγκοινωνίες , το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την ΓΣΕΕ εκπροσώπησε ο συνάδελφος Λεβέντης.
Απο το Σωματείο μας το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος συνάδελφος Γενιδούνιας και το μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ Καραδήμας Χάρης.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου