Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημερωτική ανακοίνωση της ΠΕΠΕ για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Προεδρείο του Σωματείου μας πραγματοποίησε συνάντηση με την υπεύθυνη του ΤΑΠΟΤΕ προκειμένου να ενημερωθεί και να
ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά ζητήματα των Μηχανοδηγών.

Αναφορικά με το συνταξιοδοτικό.
Παραμένουν σε ισχύ οι τελευταίες αλλαγές γύρω από το χρόνο συνταξιοδότησης.
  1. Όσοι συνάδελφοι είναι ασφαλισμένοι πριν το 1983, έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας πριν τις 18 Αυγούστου 2015, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας.
  2. Οι συνάδελφοι που έχουν ασφάλιση πριν το 1983, αλλά συμπληρώνουν 35 χρόνια υπηρεσίας μετά τον Αύγουστο του 2015, μπορούν να αποχωρήσουν με ηλικιακό όριο ως εξής:
  • Όσοι συμπληρώνουν 35 έτη το 2015,  58 ετών & 6 μηνών.
  • Όσοι συμπληρώνουν 35 έτη το 2016,  59 ετών.
  • Όσοι συμπληρώνουν 35 έτη το 2017,  59 ετών & 6μηνών.
  • Όσοι συμπληρώνουν 35 έτη το 2018,  60 ετών.
  • Όσοι συμπληρώνουν 35 έτη το 2019,  60 ετών & 6μηνών.
  • Όσοι συμπληρώνουν 35 έτη το 2020,  61 ετών.
  • Όσοι συμπληρώνουν 35 έτη το 2021,  61 ετών & 6 μηνών.
  • Όσοι συμπληρώνουν 35 έτη το 2022,  62 ετών.
Όσοι συνάδελφοι καλύπτουν το ηλικιακό όριο μετά το 2022 που λήγουν οι μεταβατικές διατάξεις του Νόμου, αποχωρούν μόλις το συμπληρώσουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες προβλέψεις.
  1. Όσοι συνάδελφοι έχουν ασφαλιστεί μετά το 1983 μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη με 40 χρόνια υπηρεσίας και 62 ετών. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει συμπληρώσει τα χρόνια υπηρεσίας, αλλά έχει το ηλικιακό όριο, μπορεί να αποχωρήσει με μειωμένη σύνταξη.
Αναφορικά με το ύψος των συντάξεων.
Η υπεύθυνη του Ταμείου ενημέρωσε του εκπροσώπους μας, ότι μέχρι σήμερα και μετά τον τελευταίο Νόμο (4387/2016) για το Ασφαλιστικό, ΔΕΝ έχει εκδοθεί ΚΑΜΙΑ κύρια σύνταξη, καθώς δεν έχει παραδοθεί ακόμα το σύστημα μηχανογράφησης. Μέχρι στιγμής, δίνονται ΜΟΝΟ προσωρινές συντάξεις με ανώτερο ποσό τα 768,00 ευρώ μηνιαίως.
Στον υπολογισμό των συντάξεων λαμβάνονται υπ’ όψιν ΟΛΕΣ οι τακτικές αποδοχές από το 2002 και έπειτα (αυτές δηλαδή που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική καρτέλα κάθε ασφαλισμένου).
Αναφορικά με το ύψος των συντάξεων, σε περίπτωση που κάποιος συνταξιοδοτηθεί το επόμενο διάστημα (είτε το 2017, είτε το 2018, είτε επόμενα χρόνια), η υπεύθυνη του Ταμείου, απάντησε πως η αίσθηση είναι ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο ύψος της σύνταξης, καθώς οι σιδηροδρομικοί καταβάλουν υψηλά ασφάλιστρα, ωστόσο, περιμένουν το νέο σύστημα μηχανογράφησης για να έχουν απτά τα πρώτα αποτελέσματα για τις νέες συντάξεις.
Το Σωματείο μας συζήτησε για να υπάρξει ενημέρωση προς τα συνδικάτα μόλις εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, γεγονός που αποτελούσε και στόχο των υπεύθυνων του ΤΑΠΟΤΕ.
Μόλις συμβεί αυτό, θα ενημερώσουμε εκ νέου με νεότερη ανακοίνωσή μας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με διάθεση συνεργασίας και ενημέρωσης από τους συναδέλφους του ΤΑΠΟΤΕ, που επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού που χειρίζεται τα θέματα των ασφαλισμένων στο ΤΑΠΟΤΕ.-  

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου