Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ιστορικό ατόπημα απο την ΠΟΣ! Πόσο πιο χαμηλά ;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση ολοκληρώνοντας το έγκλημα που προώθησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις τελικές και τυπικά
υπογραφές να πραγματοποιούνται σε πανηγυρική τελετή στην Κέρκυρα!!!
Οι Σιδηροδρομικοί έδωσαν έναν έντιμο αγώνα προκειμένου να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση προβάλλοντας τα επιχειρήματά τους διεκδικώντας ένα Σύγχρονο – Ενιαίο – Δημόσιο Σιδηρόδρομο.
Δυστυχώς, οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ξεκάθαρα προώθησαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Όσο για τη σημερινή Κυβέρνηση αφού εξαπάτησε τους Σιδηροδρομικούς όσο ήταν Αντιπολίτευση, δεσμευόμενη ότι θα σταματήσει την ιδιωτικοποίηση, όταν όμως έγινε Κυβέρνηση, προσχώρησε χωρίς αναστολές στην πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων.
Σήμερα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι υπό ιδιωτικό καθεστώς απαιτείται η διασφάλιση της ενότητάς μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που πιθανόν προκύψουν διότι δεν υπάρχει προηγούμενη ίδια ιδιωτικοποίηση στη χώρα ούτως ώστε να την έχουμε ως οδηγό στις ενέργειές μας.
Σήμερα λοιπόν, με αφορμή την οικονομική παροχή που θα δοθεί στους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (1.000,00 €) αναρτώνται στο διαδίκτυο απόψεις, άλλες από σκοπιμότητα και άλλες από αφέλεια διαταράσσοντας την ενότητα των Σιδηροδρομικών. Ως συνήθως, προκειμένου να βρουν διέξοδο στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν τα «ρίχνουν» όλα στην Ομοσπονδία είτε γιατί κατ΄αυτούς αυτή η παροχή έκαμψε την αντίσταση των εργαζομένων και εξαγόρασε συνειδήσεις, είτε κατ΄άλλους που δεν ενσωμάτωσε τις ακραίες προτάσεις τους που δήθεν θα σταματούσαν την ιδιωτικοποίηση. Οι πλέον επικίνδυνοι όμως είναι αυτοί που παραποιούν την αλήθεια και με αστήρικτες δικαιολογίες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την εδώ και αρκετό καιρό προωθούμενη διάσπασή τους από την Π.Ο.Σ.
Στην προσπάθειά τους αυτή δεν διστάζουν να εμπλέξουν και τη Σ.Σ.Ε.
Στο ίδιο έργο θεατές με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ολυμπιακή όπου οι πιλότοι δίνοντας εξετάσεις στον ιδιώτη προέβαλαν τον κλάδο τους ως πλέον χρήσιμο διασπώντας το κίνημα (ΟΣΠΑ) με τραγικά αποτελέσματα. Ας αναλογιστούμε λοιπόν που βρίσκονται σήμερα και αυτοί (οι πιλότοι) και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής.
Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας που τη βιώσαμε όλοι μαζί (Ομοσπονδία και Σωματεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτός του ΠΑΜΕ) η παροχή αυτή ανακοινώθηκε από τον τότε Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ.Πιτσιόρλα και ουδέποτε ενεπλάκη με τη Σ.Σ.Ε. Η μόνη πρόταση επ΄αυτού ήταν του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ε. που ζήτησε οι Μηχανοδηγοί να πάρουν παραπάνω από τους άλλους εργαζόμενους, η οποία απερρίφθη από την Π.Ο.Σ. ακαριαία και το ζήτημα τελείωσε εκεί, χωρίς κανείς εκ των παρόντων να προτείνει κάτι άλλο. Ό,τι άλλο λέγεται ή γράφεται είναι ψευδές και υποκρύπτει σκοπιμότητα.
Αίτημα της Π.Ο.Σ. κατά τις διαπραγματεύσεις της Σ.Σ.Ε. ήταν η επαναφορά του επιδόματος θέσης αυξημένης ευθύνης σε όλους όσους το δικαιούνται αφού το ελάμβαναν πρότινος. Η Διοίκηση απέρριψε το αίτημα και αντιπρότεινε 100,00 € στους Μηχανοδηγούς και 80,00 € στο Προσωπικό Κίνησης όχι ως επίδομα θέσης αλλά εντός των χιλιομέτρων. Μη υπάρχοντος άλλης δυνατότητας η Π.Ο.Σ. το αποδέχθηκε και αναμενόταν η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για υπογραφή της Σ.Σ.Ε. η οποία (Διοίκηση) ουδέποτε προσήλθε.
Αυτά για την ιστορία, με πρακτικά, έγγραφα και αποδείξεις στη διάθεση όλων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα συνεχίσει να προάγει και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο κάτω από οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με αιτήματα που αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους εργαζόμενους αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα και την ιδιαιτερότητα της εργασίας τους.
Δεν χαρίζουμε τίποτα που είναι προς όφελος των εργαζομένων ακόμα και αν δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας και είναι προϊόν πιέσεων και αποτέλεσμα της όποιας δυναμικής μας.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους επαναστάτες του πληκτρολογίου να χαμηλώσουν τους τόνους και να αντιληφθούν ότι η ένταση μεταξύ μας είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους.
Η Ομοσπονδία πάντα λειτουργούσε συνθετικά, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν. Δεν θα ανεχθεί όμως από κανένα Σωματείο – Μέλος μας να παραβιάζει το Καταστατικό της Ομοσπονδίας διότι όλοι το έχουν αποδεχθεί. Όποιο μέλος της επιλέγει το δικό του δρόμο, ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα μέλη του, αλλά και όλους τους εργαζόμενους χωρίς δικαιολογίες και παραποιώντας γεγονότα σκαλίζοντας το παρελθόν. Άλλωστε είναι δικαίωμά του και στη χώρα αυτή ακόμα έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη της εργασίας μας για όλους, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα μέσα σε ένα ομολογουμένως δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
Σε αυτή την προσπάθεια είναι αναγκαία η στήριξη όλων των εργαζομένων για να έχουμε τα όποια δυνατά καλύτερα αποτελέσματα.
Η ενότητά μας που σήμερα δοκιμάζεται είναι το μεγαλύτερο όπλο μας ∙          Διαφυλάξτε το.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου