Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η αλήθεια για το χιλιάρικο-πότε πληρώνετε

Με αφορμή την τελευταία ανάρτηση μας, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ και ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
Πολλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν τις τελευταίες μέρες με το στέκι της έλξης για να ρωτήσουν για το πότε προβλέπεται να πληρωθεί η αποζημίωση των
1000 Ευρώ που προβλεπόταν στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα δίνονταν μετά την μεταβίβαση της.
Μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου, μέσα στην γενικότερη άγνοια που την διακατέχει,έσπευσε να υιοθετήσει την άποψη ότι η αποζημίωση διασφάλισε την εργασιακή ειρήνη τους τελευταίους επειδή την πληρώνει -δήθεν- η Ferrovie.
Η πραγματικότητα είναι ότι η αποζημίωση πληρώνεται απο την Κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όχι απο την Ferrovie Dello Stato, η οποία πήρε την εταιρεία χτες, με τα χρήματα αυτά λογιστικά να έχουν υπολογιστεί ότι έχουν ήδη πληρωθεί.
Θυμίζουμε στους συστημικούς παπαγάλους,αλλά και στα τσιράκια του συστήματος (ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών) που έσπευσαν χτες να λοιδορήσουν τους εργαζόμενους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνουν ορισμένοι δημοσιογράφοι, ότι τα 1000 Ευρώ δόθηκαν ΕΠΕΙΔΗ το ΤΑΙΠΕΔ άλλαξε τους όρους της περυσινής ΣΣΕ, αυτής που είχε συμφωνηθεί με τα Συνδικάτα.
Της Σύμβασης που προέβλεπε δηλαδή, μηνιαία αποζημίωση 100 Ευρώ στους μηχανοδηγούς ως πριμ παραγωγικότητα και είχε συμφωνηθεί ΚΑΙ απο το Σωματείο μας
Το ΤΑΙΠΕΔ, παρά την σύμφωνη γνώμη τότε των Σωματείων, ξαφνικά επέβαλε την άποψη ότι αντί να ισχύσει η ΣΣΕ που είχε συμφωνηθεί, θα δίνονταν 1000 Ευρώ σε κάθε εργαζόμενο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απο το Ταμείο της, την ημέρα υπογραφής της πώλησης,σε μια εξέλιξη που θύμιζε αγορά συνειδήσεων και προφανώς εξυπηρετούσε την λογική του.
Μάλιστα μετά τις μεγάλες αντιδράσεις συγκεκριμένων συνδικαλιστών για αυτέ τις λογικές και επειδή τα 1000 Ευρώ θυμίζουν τα 30 αργύρια ενόψει της ιδιωτικοποίησης,προβλέφθηκε η επαναδιαπραγμάτευση του άρθρου 8 της ΣΣΕ μετά απο εύλογο χρονικό διάστημα.

Το τι έγινε πέρυσι και άλλαξαν οι όροι της ΣΣΕ το ξέρουν όσοι την διαπραγματεύτηκαν και πως "ξαφνικά" αμοιβές που προορίζονταν για τον κλάδο των μηχανοδηγών,μοιράστηκαν σε όλο το προσωπικό.
Η άποψη μας και την είχαμε καταγράψει και τότε, είναι ότι έπρεπε να ισχύσει η ΣΣΕ που είχε προταθεί και να προβλεφθούν αυξήσεις για τους συναδέλφους στον Διοικητικό τομέα αντί να δοθεί η αποζημίωση.
Αυτό όμως δεν έγινε εφικτό, η επαναδιαπραγμάτευση του άρθρου 8 θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και τα 1000 Ευρώ θα καταβληθούν στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  στην επόμενη μισθοδοσία.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδήγων 

1 σχόλιο:

  1. Τα πρακτικά της συνάντησης που όταν είπε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλω να δώσω 100 Ευρώ στους μηχανοδηγούς και σηκώθηκε η ΠΟΣ και ούρλιαζε ότι θα της κλείσει το κατάστημα,θα βγούν ποτέ στον αέρα ; Ή πέταξαν τον υπολογιστή απο τον τρίτο στην Κάνιγγος για να να μην βρεθούν οι αποδείξεις.
    Ή νομίζουν ορισμένοι ότι έχουμε ξεχάσει ποιος μεθόδευσε καταστάσεις σε βάρος των μηχανοδηγών πέρυσι με την ΣΣΕ.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή