Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής για την ασφάλεια του Σιδηροδρομικού Δικτύου

Πραγματοποιήθηκε χτες παρουσία  του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.  Θάνου Βούρδα, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.Στην συνεδρίαση παρέστησαν

εκπρόσωποι απο όλες τις εταιρείες (ΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ-ΓΑΙΑΟΣΕ) καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών.
Συμφωνήθηκε ότι η προσπάθεια της Επιτροπής για την επίλυση προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο επί σειρά ετών θα είναι διαρκής και στόχος θα είναι μετά την ιεράρχηση των προβλημάτων,η εισήγηση ουσιαστικών λύσεων για αυτά.
Ο κ. Βούρδας τόνισε ότι η σιδηροδρομική οικογένεια παραμένει ενιαία και πως η εργασία της επιτροπής  είναι πολύ σημαντική για αυτό και θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναλύοντας τα σημαντικά ζητήματα που θα την απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.
Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν αποστείλει τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει και στην συνέχεια θα γίνει η ιεράρχηση και η προσπάθεια επίλυσης τους.
Το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση απο τον Πρόεδρο συνάδελφο Γενιδούνια Κώστα ενώ η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απο τον Βασίλη Βελαόρα.
Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ τόνισε ότι οι μηχανοδηγοί θα συνεισφέρουν στην Επιτροπή την καθημερινή τους εμπειρία απο το σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη την Επικράτεια,ενημερώνοντας συνεχώς για τα προβλήματα που εντοπίζουν αλλά και την πορεία αποκατάστασης τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου