Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η παρουσία του Υπουργού Μεταφορών στην σύσκεψη της ALE απέδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον σιδηρόδρομο και τον ουσιαστικό ρόλο της ΠΕΠΕ

Στην συζήτηση με τον Ισπανό Πρόεδρο της ALE, υπήρξε συμφωνία για την διοργάνωση  στο προσεχές μέλλον   διμερούς διακρατικής συνάντησης  (Ελλάδα - Ισπανία) σε επίπεδο Υπουργών Μεταφορών για θέματα
σιδηροδρόμου με την παρουσία των Σωματείων των μηχανοδηγών των 2 χωρών!

Αναλυτικότερα 

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στον σιδηροδρομικό κόσμο η προχτεσινή παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην συνεδρίαση της ALE στην Αθήνα και το επίσημο γεύμα που παρέθεσε στο Σωματείο μας στις ξένες αποστολές,απο 17 Σωματεία μηχανοδηγών Ευρωπαϊκών χωρών. 
Η παρουσία του  κ. Χρ. Σπίρτζη στην εκδήλωση της ALE και της ΠΕΠΕ απέδειξε
το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών  για τα θέματα του σιδηροδρόμου και τις απόψεις των εργαζομένων , ενώ η επί μακρόν συνομιλία με τον Ισπανό Πρόεδρο της ALE και η ανταλλαγή απόψεων γύρω απο τις εξελίξεις στον σιδηρόδρομο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο - παρουσία των Ελλήνων Μηχανοδηγών- έδειξε σε όλους ότι προτεραιότητα για την χώρα αποτελεί η ενίσχυση και η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών,τόσο στο εμπορευματικό όσο και στο επιβατικό πεδίο.
Ενδεικτικό της απήχησης που είχε η συνάντηση και η παρουσία του κ. Σπίρτζη αλλά και του κ. Βούρδα στην συνεδρίαση της ALE,παρουσία των Διοικήσεων του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, είναι ότι για αυτήν είχε ήδη ενημερωθεί  και η νέα Πρόεδρος της ΡΑΣ κ. Ιωάννα Τσιαμπαρίκου, η οποία στην σημερινή της συνάντηση με το Σωματείο μας αναφέρθηκε στο θέμα.
Φυσικά εκτός απο το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για τα θέματα του σιδηροδρόμου η παρουσία της  απέδειξε και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το Σωματείο μας στο εγχώριο σιδηροδρομικό γίγνεσθαι καθώς έχει ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες οι εκπρόσωποι μας εκφράζουν με τον δημόσιο λόγο τους.

Όσοι θέλουν να καταλάβουν,καταλαβαίνουν καλά.
Ο σιδηροδρομικός κόσμος βλέπει και αντιλαμβάνεται πλήρως την πραγματικότητα και η μικροπολιτική κριτική που επιχειρήθηκε να ασκηθεί -ιδιαίτερα απο τους γραφικούς συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών- φανερώνει απλά την αμηχανία όσων δεν έχουν αντιληφθεί -ή μάλλον δεν θέλουν να αποδεχτούν - ότι τα τελευταία χρόνια η συνδικαλιστική δράση της ΠΕΠΕ έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της κλαδικής αντιπροσώπευσης. 
Το Σωματείο των Ελλήνων μηχανοδηγών έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα τόσο στο εγχώριο όσο και στο εξωτερικό σιδηροδρομικό γίγνεσθαι.

Το ίδιο ακριβώς φυσικά συμβαίνει και με την ALE που προσπαθεί να καθιερώσει τον ρόλο του θεσμικού συνομιλητή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,για αυτό και ήταν πολύ μεγάλη η ικανοποίηση των Ευρωπαίων συνδικαλιστών για την παρουσία του Έλληνα Υπουργού Μεταφορών, στην απόλυτα πετυχημένη συνεδρίαση της Αθήνας.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αμηχανία όλων όσων επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την αυτονόητα σημαντική επιτυχία της ΠΕΠΕ τις τελευταίες μέρες,ίσως κάποιοι μάλιστα δεν περιμένανε και όσα έγιναν στο τριήμερο συνέδριο της Αθήνας,γιατί δεν έχουν καλή πληροφόρηση αλλά αρκούνται στην αξιολόγηση σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που αναπαράγουν όσοι βρίσκονται μακριά απο την πραγματικότητα.
Μιλάμε για όσους  αρνούνται να αντιληφθούν ότι τα πράγματα προχωράνε και πως το Σωματείο μας είναι μπροστά απο τις εξελίξεις,συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διεργασίες με καθαρές απόψεις προσπαθώντας να διαμορφώσει τα νέα δεδομένα και όχι να τρέχει πίσω απο αυτά για να τα αλλάξει.
Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, οι μηχανοδηγοί μονίμως ακούν σενάρια που επιφέρουν την καταστροφή αλλά τελικά διαπιστώνουν καθημερινά ότι η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Το μόνο που έχει απομείνει σε μερικούς προαγωγούς τέτοιων σεναρίων είναι να προσπαθούν να φανταστούν τι άλλο θα πούν για να δικαιολογήσουν την φτωχή τους παρουσία,που θέλει την ΠΕΠΕ μικρή και απομονωμένη.
Τέλος,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών οφείλει να αντιληφθεί ότι η μικροπολιτική προσέγγιση των τελευταίων χρόνων απέναντι στο Σωματείο των μηχανοδηγών - με αποκορύφωμα την τελευταία της απαράδεκτη ανακοίνωση σε βάρος του  Πρόεδρο του Σωματείου μας,που θύμιζε ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης- σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαρών θέσεων δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον σιδηροδρομικό κόσμο παρά δίνει διεξόδους σε αυτά, διεξόδους που υπάρχουν αλλά κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν ή να συζητήσουν καθώς έχουν ως στόχο το μικροπολιτικό και κομματικό συμφέρον.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου